Danmark OK-forhandlinger falder så småt på plads

Skrevet af Merete Lindstrøm
28. april 2018 15:30

Den varslede storstrejke og efterfølgende lockout i Danmark er afblæst på to af de tre overenskomstområder. Der er nemlig indgået aftale for både kommuner og regioner efter de seneste ugers maratonforhandlinger i forligsinstitutionen.

LÆS OGSÅ Forhandlinger skal sikre flytrafikken

Tilbage er aftalen for de statslige ansatte som endnu ikke er på plads. Den aftale omfatter også DMI-ansatte, hvilket kan få indvirkning på flytrafikken her til landet.

DMI er som det eneste institut godkendt af Trafikstyrelsen i Danmark til at lave de lovpligtige lufthavnsudsigter der kræves før et fly letter.

Der er tidligere i forhandlingsforløbet indgået en aftale om at friholde de 3 meteorologer i Kangerlussuaq, sådan at indenrigsflyvningerne ikke bliver påvirket af en evt. strejke og lockout.

LÆS OGSÅ Meteorologer i Grønland fritaget for strejke

Til gengæld vil Atlantflyvningerne kunne blive påvirket, fordi vejrudsigterne for de danske og færøske lufthavne ikke er friholdt under en eventuel strejke. Det har formand for Trafikforbundet, Bolette Brødsgaard tidligere oplyst til KNR.

Deadline for at nå til enighed i forligsinstitutionen er d. 1. maj, så der er fortsat et par dage tilbage.

I tilfælde af at der ikke indgået en aftale senest 1. maj vil alle SAR-operationer i Grønland forblive upåvirket af konflikten, ligesom al ambulanceflyvning mellem Grønland og Danmark også vil blive opretholdt.