Også fordel til IA i ny meningsmåling

Avisen Sermitsiaq offentliggør i dag en ny meningsmåling lavet af HS-Analyse. Målingen viser med små udsving den samme tendens som vælgermålingen i onsdags fra Epinion og KNR.

HS-analyse har ligeledes IA som det største parti med 38,5 procent af stemmerne, mens Siumut kommer lige efter med 34,3 procent. 


Siumut er således tættere på IA end i Epinion-målingen. De ekstra stemmer henter Siumut primært fra Partii Naleraq, der i den ny måling kun får 10,8 procent af stemmerne, mod 14,8 i Epinionundersøgelsen.


Demokraterne får 9,2 procent af stemmerne, næsten nøjagtig det samme som hos Epinion. Og det gælder også Atassut, der får 6 procent i dagens Sermitsiaq-undersøgelse. 

Læs også IA bliver landets største parti

Tendensen fra i onsdags, der spåede et dårligt valg for Partii Inuit, bekræftes i den ny undersøgelse, hvor partiet er helt nede på 1,2 procent af stemmerne.


Ligesom i Epinions undersøgelse spår HS-analyse også at det bliver de små partier, der bliver tungen på vægtskålen. Med mindre altså IA og Siumut vælger at indgå et samarbejde, der vil give dem komfortable 23 mandater ud af Inatsdisartuts 31 medlemmer.

HS-analyses måling er baseret på 1091 interviews med vælgere fra den 14. til den 16.november. 

Sermitsiaq er gratis i dag, ligesom avisen AG er det i næste uge.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt