Arbejdsmarked: Offentlig hjælp skal analyseres fra ende til anden

Naalakkersuisut vil undersøge den offentlige hjælp her i landet. Det skal ske i en stor analyse, oplyser naalakkersuisoq Agathe Fontain, der midlertidigt er ansvarlig for sociale anliggender.
Foto © : KNR
Skrevet af Kenneth Elkjær
09. august 2017 07:12

Naalakkersuisut planlægger en større reform af hele den offentlige hjælp her i landet, men inden det sker, skal området undersøges.

- Naalakkersuisut agter derfor i løbet af 2017 at igangsætte en omfattende analyse af offentlig hjælp, skriver Agathe Fontain i et svar til Mala Høy Kuko fra Atassut.

Analysen har til formål at afdække, hvordan flere bliver flyttet fra offentlig forsørgelse til beskæftigelse, som er et erklæret mål i koalitionsaftalen fra efteråret 2016.

- Der er behov for at reformere og modernisere en række af de offentlige ydelser, borgerne i dag modtager, skriver Fontain i sit svar.

LÆS OGSÅ Grønlands Erhverv: Antallet af arbejdsløse kan blive endnu lavere

Hun udpeger to særlige grupper som et problem, der ligger Naalakkersuisut meget på sinde at afhjælpe: Unge under 25 år, der modtager socialhjælp og de borgere, der hænger fast i arbejdsløshed.

- Disse problemstillinger skal gennemanalyseres og der skal udarbejdes løsninger på problemstillingerne, skriver Fontain, der midlertidigt afløser Sara Olsvig på posten som naalakkersuisoq for sociale anliggender, mens Olsvig er på barselsorlov.

7.962 personer har været ramt af arbejdsløshed i en måned eller mere det seneste år, skriver Grønlands Statistik. 

LÆS OGSÅ Flere arbejdsløse i bygderne