Nuuk marathon får start og mål i Qinngorput. Arkivfoto.Foto: Petersen Uuli

Nuuk Marathon løbes i skrabet udgave

Den nye bekendtgørelse om begrænsning af folkesamlinger rammer Nuuk Marathon. Der må højest deltage 100 løbere, når løbet afvikles i august.

Der var ellers lagt op til markering af 30 års jubilæet for Nuuk Marathon, der i år afvikles 8. august. Flere løbere fra Danmark skulle have deltaget.

LÆS OGSÅ Aasiaat Midnight Sun Marathon afvikles som lokalløb

Men bekendtgørelsen om begrænsninger af folkesamlinger har tvunget arrangørerne af det traditionsrige løb til at tænke i andre baner.

- Vi kan ikke gøre andet i end at følge retningslinjer i bekendtgørelsen. Løbet bliver derfor kun for lokale i Nuuk og der bliver kun højest 100 deltagere. Det bliver først til mølle. De 100 første, der tilmelder sig, kommer med, siger Kim Godtfredsen der er med til at arrangere Nuuk Marathon.

Tilskuere og frivillige

Der bliver løbet i distancerne 10 kilometer, halvmaraton på 21 kilometer og maraton på 42,1 kilometer.

Aasiaat Midnight Sun Marathon bliver også afviklet som et lokalt løb fredag den 26. juni for at følge regler i den meget omtalte bekendtgørelse. Fodbold GM er også aflyst på grund de nye regler for begrænsning af folkesamlinger, der foreløbig gælder til 1. august.

LÆS OGSÅ GM i fodbold er aflyst

Arrangører af Nuuk Maraton er endnu ikke gået i gang med at forberede forskellige deltaljer til løbet. Der skal også være plads til frivillige og tilskuere, når løbet afviklet med start og mål i Nuuk bydel Qinngorput.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt