Aasiaat Midnight Sun Marathon afvikles som lokalløb

Arrangører af populært løb i Aasiaat måtte bide i det sure æble på grund af den nye bekendtgørelse om midlertidige begrænsninger for forsamlinger
Aasiaat Midnight Sun Marathon
Aasiaat Midnight Sun Marathon afvikles 26. juni. Foto © : Joorut.dk
Skrevet af Noah Mølgaard
19. juni 2020 11:52

27. udgave af Aasiaat Midnight Sun Marathon bliver afviklet uden deltagere udefra.

Det har arrangører af løbet besluttet torsdag aften under et krisemøde, der blev afholdt efter at en ny bekendtgørelse trådte i kraft tirsdag. Alle mesterskaber i fodbold blev umiddelbart efter aflyst for i år.

LÆS OGSÅ GM i fodbold er aflyst

Startskuddet brager udenfor kommunekontoret i Aasiaat fredag den 26. juni klokken 2020 for at ramme årstallet. Flere løbere fra andre byer har ellers vist interesse for at deltage i løbet.

Andre muligheder

- Efter nærmere overvejelser har vi besluttet at, man skal være bosat i Aasiaat Kommune efter den gamle kommunedeling. Det bliver kun indbyggere i Aasiaat, Kitsissuarsuit og Akunnaaq der kan deltage i henhold til den nye bekendtgørelse, meddeler arrangører af Aasiaat Midnight Sun Marathon i løbets Facebook-side.

LÆS OGSÅ Klubformand: GM bør gennemføres med hjemme- og udekampe

På mødet torsdag aften blev der kigget på flere muligheder. En af mulighederne var alene at afholde marathonet og ikke andre distancer for på den måde at kunne have deltagere udefra med.

Det blev dog besluttet torsdag aften, at der bliver løbet i alle planlagte distancer. De er maraton på 42,1 kilometer, halvmaraton på 21 kilometer og 10,5 kilometer.

Tilmeldingen til Aasiaat Midnight Sun Marathon åbner mandag den 22. juni.