Nivi Olsen: Overskudsforretninger skal ikke have fast tilskud

Naalakkersuisoq for kultur Nivi Olsen er åben for at drøfte mediestøtteordningen på Naalakkersuisuts kommende medieseminar. Men hun er ikke åben over for at tilføre mediehuset Sermitsiaq AG flere midler.
Foto © : KNR
10. juni 2015 12:09

Naalakkersuisoq for kultur Nivi Olsen er åben over for at drøfte, hvor sagsbehandlingen af de kommende ansøgninger til den fornyede mediestøtteordning, skal finde sted.

Udmeldingen kommer ovenpå gårsdagens kritik fra redaktør for mediehuset Sermitsiaq/AG, Poul Krarup, og oppositionspolitiker fra IA, Naaja H. Nathanielsen, der begge frygter, at den planlagte behandling af ansøgningerne i departementet for kultur, vil føre til øget selvcensur blandt de anssøgende medier.

- Okay. De vil ikke have, at det skal sagsbehandles i departementet. Hvor skal den så placeres henne? I en uafhængig organisation, hvor de skal behandle den? Det kan jeg godt være med til, hvis det er det, der bekymrer dem rigtigt meget. Så jeg vil gerne høre, hvor det er, den bedste sagsbehandlingsmåde kan gennemføres, siger Nivi Olsen til KNR.

Hun lægger op til, at emnet kan debatteres på det kommende medieseminar, som Naalakkersuisut afholder på mandag i hovedstaden.

 

Ikke godt nok

Uanset hvor sagsbehandlingen af den ændrede mediestøtteordning kommer til at finde sted, står mediehuset Sermitisiaq/AG dog til at tabe penge på den omlagte ordning.

 Et tab, som Poul Krarup, redaktør for mediehuset Sermitsiaq/AG, frygter vil store konsekvenser for mediehuset.

- Vi skal arbejde noget mere, og vi skal bruge færre journalister til at løse opgaverne. Og det er ikke tilfredsstillende. Det er ikke kvalitetsmæssigt godt nok, siger han.

Men den kritik affejer Nivi Olsen.

- De får jo andre mulige indtægtsmuligheder, såsom KNR's reklamer, som bliver til gavn for dem, at KNR ikke kan reklamere mere. Så Sermitsiaq.ag får en stor del af de potentielle reklameindtægter, siger hun.

 

Fast tilskud giver ikke mening

Det er Poul Krarup uenig i. Han regner ikke med, at mediehuset vil tjene særligt meget på annoncekronerne, da mediets platform er en anden end KNR's. Og han tilføjer, at det slet ikke vil være nok til at lukke det hul, som mediehuset taber på den omlagte mediestøtte.

Men det argument køber Nivi Olsen ikke. Hun fremhæver, at aviserne gennem længere tid har haft overskud.

 - At vi i det her samfund bliver ved med at give faste tilskud til steder, hvor der er overskud, det giver slet ikke mening i min optik, siger Nivi Olsen.