Naalakkersuisoq, Nikkulaat Jeremiassen, erkender, at hans paragraf 37-svar kan tolkes som, at der er tale om overfiskeri af hellefisk, men nægter, at det var sådan, det skulle forstås.

Fiskeriudvalget: Nikkulaat Jeremiassen svarer på kritikken

Et mistillidsvotum, fire pressemeddelelser og en Naalakkersuisoq, der nu erkender, at hans paragraf 37-svar kan tolkes som, at der er overfiskeri af hellefisk, men nægter, at det var sådan, det skulle forstås.  Forvirringen er til at tage og føle på i Fiskeriudvalget. 

Præcisering: Tidligere fremgik det under overskriften, at Naalakkersuisoq erkendte overfiskeri. Det var ikke præcist, og det beklager vi. 

 

Det hele startede i torsdags, da Naalakkersuisoq for Fiskeri-, Fangst- og Landbrug, Siumuts Nikkulaat Jeremiassen, overlevede et mistillidsvotum stillet af Inuit Ataqatigiit for at have givet modstridende oplysninger om hellefiskeri til pressen og politikerne.

LÆS OGSÅ Forvirring i Fiskeriudvalget

Fredag var det Fiskeriudvalgets tur til at kritisere Naalakkersuisoq for selv samme sag.

Men udvalgsformanden, Henrik Fleischer, ville mandag ikke sige, om udvalget stadig har tillid til Naalakkersuisoq. 

De ville vente til Nikkulaat Jeremiassen havde svaret på deres spørgsmål om de modstridende oplysninger om overfiskeri. 

Og dét er der så kommet nu. 

Jeremiassen svarer 

Sagen kort: 
- Torsdag 28/3: Iniut Ataqatigiit stiller et mistillidsvotum til Naalakkersuisoq, Nikkulaat Jeremiassen, som de mener har sagt ét i pressen om overfiskeri af hellefisk, og noget helt andet til politikerne. 
Naalakkersuisoq overlever mistillidsvotummet. 
- Fredag 29/3: Udvalget for Fiskeri-, Fangst- og Landbrug udsender først to pressemeddelelser med en kritik af Naalakkersuisoq, underskrevet af navngivne medlemmer. En time efter bliver de to første pressemeddelelser trukket tilbage og erstattet af to nye med det samme budskab, men denne gang uden navngivne medlemmer. 
- Mandag 1/4: Formanden for Fiskeriudvalget, Henrik Fleischer, erkender i et interview, at fejlen med pressemeddelelserne er hans. Udvalget står ved kritikken af Naalakkersuisoq, og afventer et svar fra ham, før de vil tage stilling til, om de har tillid til Naalakkersuisoq eller ej. 
- Onsdag 3/4: Naalakkersuisoq, Nikkulaat Jeremiassen, erkender i et interview med KNR, at hans paragraf 37-svar kan tolkes som, at der er overfiskeri af hellefisk, men nægter, at det var sådan, det skulle forstås. 

Nikkulaat Jeremiassen erkender, at hans paragraf 37-svar indikerer overfiskeri, men han nægter, at det var sådan, det skulle forstås.  
- Man kan komme til den konklusion med udgangspunkt i paragraf 37 svarene og på basis af tallene, (Red.: at der er overfiskeri,) men jeg skal understrege, at jeg personlig aldrig har sagt, at der er overfiskeri, siger Nikkulaat Jeremiassen. 

Forvirring om svarene 

Trods flere uddybbende spørgsmål lykkedes det ikke KNR at få opklaret, hvad Nikkulaat Jeremiassen egentlig mener. 
- Da dine paragraf 37-svar og dit svar til os i dag er i fuldstændig modstridende med hinanden, vil jeg gerne vide hvilke af dem, der er din holdning? 
- Jeg fastholder som nalakkersuisoq, at der ikke er overfiskeri, siger Nikkulaat Jeremiassen. 

- Hvordan skal man så forstå paragraf 37-svaret?

- Paragraf 37-svaret tager udgangspunkt i lokaliteterne, og jeg skal arbejde for hele lande, siger Nikkulaat Jeremiassen. 

 

KNR forsøger at få en kommentar fra Fiskeriudvalgets medlemmer. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt