Forvirring i Fiskeriudvalget

Der er opstået stor forvirring om Inatsisartuts Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalg. I fredags kom der fire forskellige pressemeddelelser, og formanden for udvalget, Henrik Fleischer fra Siumut, der ellers er afsender af kritikken, vil ikke udtale sig. 
02. april 2019 07:23

Det startede torsdag i sidste uge. 

Her overlevede Naalakkersuisoq for Fiskeri-, Fangst- og Landbrug, Siumuts Nikkulaat Jeremiassen, et mistillidsvotum stillet af Inuit Ataqatigiit. 

Inuit Ataqatigiit følte sig nemlig ført bag lyset af Naalakkersuisoq i sagen om hellefisk. 

De anklager Naalakkersuisoq for at have sagt ét i pressen og noget helt andet til udvalgets medlemmer. 

Men dét mistillidsvotum rykkede altså ikke ved ministertabureten for Nikkulaat Jeremiassen. 

De fire pressemeddelelser 

I stedet blev der fredag eftermiddag udsendt fire pressemeddelelser på vegne af formanden for Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalget, Siumuts Henrik Fleischer. 

Her sendte formanden sammen med navngivne medlemmer af udvalget en kritik af Naalakkersuisoq. 

Men lige knap en time senere, blev de to første pressemeddelelser trukket tilbage og erstattet af to nye med et enslydende budskab. 

Der var dog ændret én væsentlig detalje i de nye udgaver af pressemeddelelserne: Det var ikke længere muligt at se, hvilke medlemmer af udvalget, der bakkede formanden op i sin kritik af Naalakkersuisoq. 

Intet svar 

KNR har hele dagen forsøgt at få en kommentar fra formanden, Henrik Fleischer, men han vil ikke udtale sig før efter et nyt udvalgsmøde.

Og hverken Steen Lynge fra Demokraatit, Hans Enoksen fra Partii Naleraq, Muté Bourup Egede fra Inuit Ataqatigiit eller Karl-Kristian Kruse, næstformand for Siumut, der alle er nævnt i de første pressemeddelelser, vil udtale sig før Henrik Fleischer. 

Naalakkersuisoq Nikkulaat Jeremiassen har ikke ønsket at stille op til interview.