Naturinstituttet vil vide mere om torsk

Naturinstituttet vil nu forsøge at blive klogere på torsken med en workshop. Torskebestandene er nemlig en smule komplicerede her i landet.
Foto © : Nick Rahaim/Flickr Creative Commons
22. august 2017 13:34

Torskene i farvandene omkring Grønland kommer fra mange forskellige steder. En torsk der bliver fanget i Vestgrønland, kan godt være fra Østgrønland.

Det giver et såkaldt blandingsfiskeri især i indenskærs områder ved Grønland og det giver udfordringer med at forvalte torsken. Altså foreksempel med at lave de rigtige kvoter, fordi undersøgelserne er vanskelige.

LÆS OGSÅ Torskefiskeriet i Danas Banke lukkes

Derfor skal en gruppe af dem der forvalter torsken og dem der forsker i torsken her i landet mødes med andre grupper forskere og forvaltere fra de nordiske lande på Naturinstituttet for at diskutere udfordringerne. De samme udfordringer finde nemlig også i Sverige, Norge, Island, Færøerne, Danmark.

Man kan undersøge hvor de forskellige torsk kommer fra med DNA-analyser, men analyserne er for dyre til at blive brugt som hovedværktøj for rådgivning. Derfor er det vigtigt for landets forsker at høre om andre landes erfaringer og måder at tackle af forvaltningen af blandingsbestande.

Workshoppen forløber fra 22-24 august.

LÆS OGSÅ Naturinstituttet ved ikke nok om torsk

LÆS OGSÅ Torskekvote udtryk for kortsigtet tankegang