Foto: Nick Rahaim/Flickr Creative Commons

Naturinstituttet vil vide mere om torsk

Naturinstituttet vil nu forsøge at blive klogere på torsken med en workshop. Torskebestandene er nemlig en smule komplicerede her i landet.

Torskene i farvandene omkring Grønland kommer fra mange forskellige steder. En torsk der bliver fanget i Vestgrønland, kan godt være fra Østgrønland.

Det giver et såkaldt blandingsfiskeri især i indenskærs områder ved Grønland og det giver udfordringer med at forvalte torsken. Altså foreksempel med at lave de rigtige kvoter, fordi undersøgelserne er vanskelige.

LÆS OGSÅ Torskefiskeriet i Danas Banke lukkes

Derfor skal en gruppe af dem der forvalter torsken og dem der forsker i torsken her i landet mødes med andre grupper forskere og forvaltere fra de nordiske lande på Naturinstituttet for at diskutere udfordringerne. De samme udfordringer finde nemlig også i Sverige, Norge, Island, Færøerne, Danmark.

Man kan undersøge hvor de forskellige torsk kommer fra med DNA-analyser, men analyserne er for dyre til at blive brugt som hovedværktøj for rådgivning. Derfor er det vigtigt for landets forsker at høre om andre landes erfaringer og måder at tackle af forvaltningen af blandingsbestande.

Workshoppen forløber fra 22-24 august.

LÆS OGSÅ Naturinstituttet ved ikke nok om torsk

LÆS OGSÅ Torskekvote udtryk for kortsigtet tankegang

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!