Michael Rosing: Torskekvote udtryk for kortsigtet tankegang

Demokraterne langer ud efter Naalakkersuisut efter de i torsdags fastsatte en torskekvote for i år, der er næsten tre gange højere end, hvad biologerne anbefaler.
Foto © : KNR
Skrevet af Bibi Nathansen
07. januar 2017 15:15

Demokraternes Michael Rosing kalder fastsættelsen for dårlig forvaltning og en kortsigtet tankegang.

- Jeg synes det er bekymrende, fordi det viser en meget kortsigtet tankegang, sådan lyder reaktionen fra Demokraternes Michael Rosing efter Naalakkersuisut i fredags besluttede, at årets torskekvote skulle lande på 36.500 tons mod biologernes anbefaling på 12.379 tons.

Forskel på mere end 24.000 tons

Demokraterne lægger heller ikke skjul på deres holdning til fastsætelsen af torskekvoten for i år.

 - Det viser at man vælger at tilfredsstille nogen vælgere lige nu, og man vælger at satse på at fange nogen torsk hurtigt, i stedet for at tænke mere langsigtet og tænke på de næste generationer og tænke på, at vi også gerne vil have et fiskeri engang i fremtiden.

En dårlig forvaltning

Desuden kalder Michael Rosing det for en dårlig forvaltning, fordi man ved at fiske mere end anbefalet ikke sikrer fremtidens fisk.

- Som hovedregel skal man altid fiske lidt for lidt, snarere end lidt for meget, fordi det vi vinder på kort sigt er meget mindre end det vi kan vinde på lang sigt ved at fiske ansvarligt. Så det er simpelthen dårlig forvaltning, siger Michal Rosing.