Múte B. Egede vil rette blikket mod bæredygtighed

Formanden for naalakkersuisut mener, det er vigtigt, at Grønland fokuserer på bæredygtighed, hvis vi skal samarbejde mere med omverdenen. Det sagde han til dette års Future Greenland.
Ifølge formanden for naalakkersuisut, Múte B. Egede har vi haft økonomisk vækst de sidste par år, og nu er det på tide at finde på nye måder for Grønland at tjene penge på. Foto © : KNR
18. maj 2024 10:57

Formanden for naalakkersuisut, Múte B. Egede, holdt tale til dette års Future Greenland konference, som er den største erhvervskonference i Grønland.

I år var niende gang, konferencen blev afholdt.

I sin tale lagde han vægt på, at Grønland skal være mere bæredygtigt - særligt hvis man skal samarbejde med resten af verden.

- For det første mener jeg, at bæredygtighed handler om at have en helhedsorienteret tilgang, der tager samfundet, økonomien og miljøet i betragtning, siger Múte B. Egede.

Formanden for naalakkersuisut siger, at det er naalakkersuisuts mål at arbejde bæredygtigt:

- Vi har en ambition om at være en bæredygtig befolkning og et bæredygtigt land med en fuldstændig forståelse af vores ressourcer, siger han.

Ansvarlige for bæredygtighed

Og Múte B. Egede beskriver Grønlands økonomiske situation som meget positiv:

- Vi har haft økonomisk vækst de sidste par år, og jeg tror på, vi har et stort potentiale for yderligere vækst, men vi skal finde nye måder at tjene penge på, siger han og fortsætter:

- Vi må arbejde hårdt på at skabe et fundament, hvor penge fra udlandet kan skabe velstand her i landet.

I sit foredrag vendte Múte B. Egede også blikket ud mod omverdenen og lagde vægt på, at verdens erhvervsliv stiller stadig større krav til miljøet, samfundet og regeringerne:

- De kræver i stigende grad, at vi er miljømæssigt, socialt og ledelsesmæssigt ansvarlige og sikrer, at tingene sker bæredygtigt.

Og ifølge formanden for naalakkersuisut er erhvervslivet et vigtigt element i landets vækst:

- Jeg tror, at de skal fortsætte med at arbejde sammen om at udvikle denne proces, der involverer samfundet, fordi vi har mange gode grønlandske erhvervsdrivende, der skaber et solidt grundlag for et velfungerende grønlandsk samfund, siger Múte B Egede.