Ejeren af hallen var John Eliassen, som har en fortid med Lars Møller-Sørensen. De to har før siddet i bestyrelse sammen i både BJ Entreprise og JKE Invest.Foto: KNR / Malik Brøns

Medie: Tidligere kommunaldirektør købte hal for millioner af makker

Kommuneqarfik Sermersooqs tidligere kommunaldirektør købte en hal for 12,5 millioner kroner af en gammel forretningsmakker uden politisk godkendelse, skriver Ekstra Bladet.

Møgsagerne bliver ved med at vælte ud af Kommuneqarfik Sermersooq.

Ifølge Ekstra Bladet, så købte kommunens tidligere kommunaldirektør, Lars Møller-Sørensen en lagerhal i Nuuk for 12,5 millioner kroner uden politisk godkendelse i 2019.

Mediet henviser til en revisionsrapport, som Deloitte har lavet af kommunens boligadministration, hvor det fremgår, at hallen blev købt fra en person med 'tætte forretningsmæssige relationer til den tidligere kommunaldirektør’.

Lars Møller Sørensen var bestyrelsesformand for Nuuk City Development, som var kommunens udviklingsselskab, og gennem selskabet underskrev Lars Møller Sørensen købsaftalen i 2019.

LÆS OGSÅ Tidligere kommunedirektører afviser borgmesters påstand

Efterfølgende lejede kommunen hallen til 1,7 millioner kroner om året.

Ejeren af hallen var John Eliassen, som har en fortid med Lars Møller-Sørensen. De to har før siddet i bestyrelse sammen i både BJ Entreprise og JKE Invest.

Desuden ejer John Eliassen gennem sin virksomhed den lejlighed Lars Møller-Sørensen bor i.

Til Ekstra Bladet siger John Eliassen, at der ikke var tale om en vennetjeneste, da han solgte lagerhallen til NCD.

- Tidligere kommunaldirektør Lars Møller-Sørensen vil ikke svare på, om han anbefalede at købe John Eliassens hal, som det står i Deloitte-rapporten. Han vil fortsat heller ikke svare på spørgsmål om de alvorlige beskyldninger i rapporten eller politianmeldelsen mod ham, skriver Ekstra Bladet.

 

Tidligere kommunaldirektør i Kommuneqarfik Sermersooq, Lars Møller-Sørensen. Foto. KNR. 

Kommune politianmelder tidligere kommunaldirektør

Sidste sommer stoppede Lars Møller-Sørensen i Kommuneqarfik Sermersooq. Han fratrådte efter en gensidig aftale med kommunen. 

I oktober skrev kommunen, at man havde politianmeldt tidligere medarbejdere for ”mistanke om økonomisk kriminalitet”. 

Èn af de tidligere medarbejder var Lars Møller-Sørensen.

LÆS OGSÅ Borgmester om politianmeldte kommunedirektører: Min tillid blev brudt

Det skete fordi, at der var "konstateret forhold i administrationen, der er mistænkelige, og som kan være et stort økonomisk tab for kommunens økonomi". 

Kommunen siger til KNR, at man endnu ikke har hørt noget fra politiet om anmeldelsen. 

Nuuk City Development fusionerer med Iserit

Hele sagen drejer sig om en revisionsrapport om kommunens håndtering og administration af boligområdet, hvor udviklingsselsakabet Nuuk City Development også får kritik.

En rapport som i starten af maj fik professor Per Nikolaj Bukh fra Aalborg Universitet til at sige, at han aldrig nogensinde havde set en så alvorlig og kritisk rapport.

LÆS OGSÅ Boligsag: Økonomiudvalg blev forbigået seks gange på fem år

Rapporten tegner et billede af, at der ikke er indgået lejeaftaler for dagtilbud, der allerede er taget i brug, og projekter, der er i gang med at blive realiseret. Det gælder blandt andet byggeriet af den nye skole i Nuuk. Her er finansieringen heller ikke på plads på et tidspunkt, hvor byggeriet ellers er godt i gang.

I maj måned meddelte den afgående borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Charlotte Ludvigsen (IA), at kommunens udviklingsselskab, NCD var under opløsning og skulle fusioneres med boligselskabet Iserit.  Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl