Tidligere kommunedirektører afviser borgmesters påstand

Tidligere kommunaldirektør og tidligere direktør for anlæg og miljø i Kommuneqarfik Sermsersooq afviser at have fejlinformeret borgmesteren i boligsag.
- Jeg kan ikke genkende udlægningen i borgmesterens pressemeddelelse og mener, kommunen ser stort på de rettigheder, man har som ansat og tidligere ansat, skriver tidligere kommunaldirektør i Kommuneqarfik Sermersooq, Lars Møller-Sørensen, i et kortfattet svar til KNR. Foto © : KNR
19. november 2021 16:53

Tidligere kommunaldirektør i Kommuneqarfik Sermersooq, Lars Møller Sørensen, og tidligere direktør for anlæg og miljø, Hans Henrik Winther Johannsen, er fredag blevet kraftigt kritiseret af borgmester Charlotte Ludvigsen (IA). 

Borgmesteren mener, at de to tidligere kommunedirektører har fejlinformeret hende, og at de har underskrevet dokumenter uden politisk godkendelse.  

Men Lars Møller Sørensen afviser borgmesterens påstande. 

- Jeg kan ikke genkende udlægningen i borgmesterens pressemeddelelse og mener, kommunen ser stort på de rettigheder, man har som ansat og tidligere ansat, skriver tidligere kommunaldirektør i Kommuneqarfik Sermersooq, Lars Møller-Sørensen, i et kortfattet svar til KNR.

Samme toner lyder fra den tidligere direktør for anlæg og miljø i kommunen, Hans Henrik Winther Johannsen. 

- Jeg er overrrasket, ked af det og skuffet. Jeg kan ikke nikke genkendende til det billede, som borgmesteren ridser op. Jeg har ikke gjort noget forkert, siger Hans Henrik Winther Johannsen.

Borgmesteren har underskrevet et lån på 20 millioner

Udmeldingerne kommer, efter at borgmester Charlotte Ludvigsen i dag har været ude med kritik af de to tidligere kommunedirektører for at have fejlinformeret hende og for at have handlet egenrådigt i flere sager.

Helt konkret nævner borgmesteren en sag fra sidste år, som kommunens administration i sidste uge blev opmærksom på. 

Her opdagede administrationen nemlig, at Charlotte Ludvigsens underskrift stod på et dokument, som ikke havde været behandlet i Økonomiudvalget. Og det skulle det have været. 

LÆS OGSÅ Borgmester om politianmeldte kommunedirektører: Min tillid blev brudt

Dokumentet var et tilsagn om et lån på 20 millioner kroner til kommunens boligselskab Iserit. Pengene skulle bruges til at købe ejendomme i 2025. Men Økonomiudvalget havde altså ikke godkendt lånet, før Charlotte Ludvigsen skrev under på det sidste år. 

Og ifølge Charlotte Ludvigsen selv var det den daværende kommunaldirektør, Lars Møller-Sørensen, der bad hende om at underskrive lånet. 

- Jeg spurgte ham til sagen – og ud fra de informationer, han gav mig, lød det ikke som om, at der var et problem med at underskrive, sagde Charlotte Ludvigsen tidligere fredag til KNR.

Både den tidligere kommunaldirektør og den tidligere direktør for anlæg og miljø, Hans Henrik Winther Johannsen, blev fyret, og kommunen meldte dem til politiet. 

Ifølge borgmesteren har kommunen endnu ikke fået svar fra politiet på, hvorvidt der bliver rejst en sag mod de to.