VIDEO Med hiv, sving og gummiged bliver AWG-løjperne klar

Tirsdag knoklede omkring 30 mand for at optimere forholdene for de skiløbere, der skal deltage ved Arctic Winter Games i Nuuk. Snemanglen har længe udfordret arrangørerne, men med fælles hjælp bliver alt klar til AWG’s åbning på søndag.

Skiliftens pistemaskiner og entreprenørvirksomheden GNC har samlet sne ind og flyttet den ud til skiskydningsbanen ved Store Malene, som især har lidt af mangel på sne.

Fra Canada er kommet en ekspert i skiskydning, som slår fast, at alt bliver klar til konkurrencerne. Han er med til at forberede løjper til konkurrencerne, og det hele skulle være på plads denne torsdag.

Læs også Frivillige gør plads til 1800 sportsfolk

Der er blandt andet hentet sne i Qinngorput tæt på løjpen ved Store Malene.

- Vi kører sne for AWG, siger Christian fra virksomheden GNC, mens han sidder oppe i den store gummiged.

Og vi får et klart svar, når vi spørger, om der er nok sne:

- Nej, der er for lidt, svarer Christian.

Læs også Arktisk Kommando giver AWG en flyvende start

Det er overraskende for alle inklusiv arrangørerne, at Nuuk kan mangle sne på nuværende tidspunkt.

- Vi havde ikke forestillet os, der vil være mangel på sne i marts. Men sådan er forholdene, siger AWG-souschef Arnakkuluk Jo Kleist, men hun er tryg ved alt det arbejde, som entreprenører med flere leverer.

- Vi er ikke bekymrede. Den canadiske ekspert i skiskydning har sagt ved ankomsten, at vi nok skal klare det med den sne, der allerede er. Og det var før de begyndte at transportere sne til området, siger Arnakkuluk Jo Kleist.

Siden interviewet blev lavet i tirsdags, har det sneet en del, så deltagerne kan se frem til gode løjper, når første startskud lyder på mandag.