Højt humør, højlydte tilskuere og højt hår - VM-kvalifikationen indeholdt det hele

Herrelandsholdet i håndbold fik god opbakning fra tilskuerrækkerne hele vejen til bronzemedaljen i Mexico. En af støtterne var debutant Kuutak K. Olsens mor, og hun fortæller, at det var hårdt.
Håndboldherrerne kom hjem med en bronzemedalje efter VM-kvalifikationen, så humøret var højt på trods af, at medaljen ikke er nok til, at de skal med til VM. Foto © : Minik Dahl Høegh
14. maj 2024 11:06

Tre fik landsholdsdebut, tre blev klippet skaldet, der var god opbakning på tilskuerpladserne, og så kom de hjem med en bronzemedalje om halsen.

Det er selvfølgelig herrelandsholdet i håndbold, der netop har spillet VM-kvalifikation i Mexico, der er tale om.

For selvom bronzemedaljen ikke er nok til, at de har kvalificeret sig til det kommende VM, var det en uforglemmelig oplevelse, fortæller en af debutanterne.

- Det var virkelig fedt at være med for første gang, og vores holdkammerater er glade og motiverede, siger Suersaq Bohm Nathanielsen, der stod inde mellem målstolperne for første gang på landsholdet.

- Det var hårdere end forventet især mod Cuba, for de var meget svære at læse, og jeg har aldrig spillet mod så stærke modstandere før, men det var en uforglemmelig oplevelse, siger han.

Spænding hele vejen

Og kampene var tætte og nervepirrende både for spillere og tilskuer. Det kan Hanne Kristiansen skrive under på.

Hun var med på tilskuerrækkerne for at bakke sin søn Kuutak K. Olsen op, der ligesom Suersaq Bohm Nathanielsen fra Ilulissat var debutant på holdet.

Hanne Kristiansen sammen med sin søn og datter efter medaljeoverrækkelsen ved VM-kvalifikationen, hvor Kuutak K. Olsen havde debut Foto © : Hanne Kristiansen

- Det var hårdt at være med som tilskuer, for det var nogle meget spændende og gode kampe.

- Vi havde alle følelser. Først var vi glade, så var vi sure, siger hun med et stort smil på læben, da KNR fanger hende på Facetime på vej hjem fra Mexico. 

Mistede håret før debut

Spillerne var ikke i tvivl om, at Hanne Kristiansen og andre grønlændere havde fundet vej til tilskuerpladserne, for de heppede højlydt.

- Til den første kamp sagde vi ellers, at vi ikke ville råbe alt for højt, men da vi kunne mærke, at det var opmuntrende for spillerne, at de kunne høre os heppe, holdt vi ikke tilbage, siger Hanne Kristiansen. 

Og så tilbage til de tre, der kom hjem fra turneringen skaldet. Det er nemlig blevet tradition på landsholdet, at nye spillere barberer sig skaldet, derfor måtte de tre debutanter kronrage sig, inden turneringen startede. 

Suersaq Bohm Nathanielsen er en af dem, og det tager han med.

- Det var også en oplevelse, at vi blev klippet skaldet, selvom det kan være ubehageligt, så går det nok, siger han.