Landshold: Succesfuld træningslejr i Tyrkiet

Tre kampe på en uge var opskriften på en vellykket træningslejr for Grønlands herrelandshold.
Grønlands herrelandshold i fodbold i kamp mod Turkmenistan. Foto © : Kalaallit Arsaattartut Kattuffiat (KAK)
Skrevet af Sebastian Trosborg
12. juni 2024 07:38

I sidste uge kom det grønlandske herrelandshold i fodbold hjem fra Tyrkiet, hvor de har været på træningslejr i en uge. 

Her skulle holdet pudse formen af med både kampe, træninger og teambuilding, og turen har været fantastisk, mener landstræneren. 

- Vi har fået meget mere ud af det, end jeg havde forventet. Jeg er rigtig tilfreds med den måde samlingen foregik med gode forhold. Samtidig har spillerne præsteret på et virkelig højt niveau, siger Morten Rutkjær, der er landstræner for det grønlandske herrelandshold i fodbold. 

Lejren bød på i alt tre kampe, hvor Grønland vandt to af dem. Det startede med en hård modstander i form af Turkmenistan, der ligger nummer 143 på FIFA’s verdensrangliste, og det endte også med et nederlag på 5-0. 

Morten Rutkjær var dog tilfreds med kampen, hvor holdet formåede at gå til pause med stillingen 0-0. De efterfølgende to kampe blev til storsejre over to tyrkiske divisionshold på henholdsvis 9-1 og 7-1. 

Positive indtryk

Fremtiden ser da også lys ud for det grønlandske landshold, der havde flere unge spillere med. 

- Vi havde fire-fem stykker med, der er mellem 16 og 19 år, som var inde og tage ansvar på holdet, og det er jeg rigtig glad for, siger Morten Rutkjær. 

Velfortjent hvil i skyggen. Foto © : Kalaallit Arsaattartut Kattuffiat (KAK)

Det var ikke kun ungdommen, landstræneren kunne glæde sig over. 

I de to vundne kampe fik holdet genvundet selvtilliden, mens de også fik konverteret øvelser fra træningsbanen til kampsituationer. Der var nemlig fokus på det offensive spil og possessionspil. 

Dog var det en overraskelse, at der var op mod 45 graders varme i Tyrkiet, hvilket var en stor stigning i forhold til, hvad de fleste er vant til, men det var ikke kun en negativ ting. 

- Det var noget af en udfordring, men vi vendte det til noget positivt. Det kan nemlig være en situation, hvis vi kommer med i CONCACAF. Der kan vi møde et caribisk hold, hvor der også er rigtig varmt, fortæller landstræneren.  

Forholdene for både spillere og trænere var rigtig gode, selvom temperaturen var skruet godt op.

- Det, der er mest ærgerligt lige nu, er, at spillerne kommer og siger, at de vil have mere. Men det er desværre den eneste samling, der er økonomi til i år, siger Morten Rutkjær. 

I fremtiden håber landstræneren derfor også, at holdet kan komme på flere træningslejre for at kunne udvikle sig endnu mere.