Førtidspensioner: Martha Lund Olsen afsætter millioner til flere sagsbehandlere

Reformen af førtidspensionen har været så stor en opgave for kommunernes sagsbehandlere, at det er nødvendigt at afsætte millioner til flere medarbejdere. Det skriver Naalakkersuisoq for sociale anliggender, Martha Lund Olsen, i en pressemeddelelse.
Foto © : Namminersorlutik Oqartussat
Skrevet af Kenneth Elkjær
29. september 2016 06:09

1. juli 2016 trådte den nye reform for førtidspensioner i kraft her i landet, og det har været en mere omfattende opgave end først antaget. Derfor har Martha Lund Olsen ansøgt finansudvalget om at få afsat seks millioner kroner over de næste to år til 6-8 nye sagsbehandlere i kommunerne.

- Det er meget vigtigt, at kommunerne har de fornødne ressourcer til at behandle førtidspensionssagerne, så vi kan sikre at reformen kan indkøres som planlagt og fungerer efter hensigten, udtaler Lund Olsen i pressemeddelelsen.

Læs også Førtidspensioner undersøgt

Finansudvalget har godkendt Martha Lund Olsens ansøgning, og de ekstra midler kan nu blive en realitet ude i kommunerne. Martha Lund Olsen håber, at de ekstra millioner kan være med til at sikre, at kommunerne får de bedste muligheder for at implementere reformen.

Læs også Over 2.000 førtidspensionister skal vurderes

Læs også KNIPK: Forvirring om førtidspension