Mand dømt for 27 forhold, men sagen stopper ikke her

Trusler, vold, hæleri og spritkørsel er bare få ud af i alt 27 tiltaler en 24-årig mand er blevet dømt for i Sermersooq Kredsret. Men den tiltalte har anket til Landsretten.
En mand er dømt for hele 27 forhold i Sermersooq Kredsret, men han har anket. Sagen skal derfor for Landsretten. Foto © : Simon Uldum
10. oktober 2023 14:20

Fredag blev en 24-årig mand idømt seks måneders anstaltsanbringelse for hele 27 forhold. Det oplyser Grønlands Politi.

Den anklagede ankede dog dommen på stedet. Han vil have Landsretten til at tage stilling til, hvorvidt han er skyldig. 

Det omfangsrige anklageskrift mod manden lød blandt andet på forhold om vold, trusler, tyveri, spritkørsel og kørsel uden kørekort. Og de mange forseelser har ifølge anklageskriftet fundet sted siden marts 2021, hvor manden er sigtet for at komme med trusler på livet over Messenger.

Ifølge anklageskriftet skrev den tiltalte blandt andet ’Jeg bliver nødt til at dræbe jer. Bare forstå det. Det bliver sjovt at skyde dig’ til en kvinde, efter han fandt ud af, at hun har en kæreste.

Truet flere gange på livet

Og det er ikke den eneste gang, han har fremsat trusler. Fem af tiltalerne er trusler. Både til privatpersoner, men også til politifolk i tjeneste.

’Jeg slår politifolk ihjel, de kan bare komme’ og direkte til en politibetjent lød det ifølge anklageskriftet ’Jeg kender dine plejebørn, de bliver dræbt alle sammen, jeg ved, hvor I bor. Vi holder øje med jer.’

Udover truslerne er han tiltalt for vold og spritkørsel. Han blev tilbage i juli 2022 stoppet med en promille på 2,07 efter tidligere at have fået frakendt sit kørekort.

Han er også dømt for at have begået vold ved beværtningen Maximut i Nuuk, hvor han skulle have slået og bidt en person.

Retten lagde ved domsafsigelsen vægt på, at manden tidligere er dømt for lignende kriminalitet og fulgte anklagemyndighedens påstand om både anstaltsanbringelse, bøder og ikke mindst konfiskering af hash og kokain, som han også er sigtet for at forsøge at smugle ind i landet, oplyser politiet efter retsmødet.

Modanke fra anklageren

Specialanklager i sagen Lars Petersen er tilfreds med sagens udfald, udtaler han efter retsmødet.

- Anklagemyndigheden er tilfreds med sagens udfald, da vi fik medhold i hele vores påstand omkring skyldsspørgsmålet og udmålingen af foranstaltningen for hans lovovertrædelser. 

- Han har dog selv anket sagen til Landsretten, og vi har derfor modanket til skærpelse, da vi vil give Landsretten mulighed for at udmåle en højere foranstaltning, siger anklager Lars Petersen.

Hvornår sagen kommer for Landsretten, oplyser hverken politiet eller anklageren.