Kvinde får straksdom for indsmugling

Lørdag blev en kvinde pågrebet i Kangerlussuaq med 1,4 kilo hash på sig. Det var både tapet fast til kroppen og i endetarmen.
Told
Politiet anholdt lørdag en 34-årig kvinde med 1,4 kilo hash på sig. Det er den tredje, der er blevet pågrebet, på bare to uger. Foto © : KNR, Anton Gundersen Lihn
09. oktober 2023 10:54

Lørdag blev en 34-årig kvinde pågrebet med lidt mere end 1,4 kilo hash på sig, da hun havde et stop i Kangerlussuaq på vej til Sisimiut.

Hashen var tapet til kroppen og stoppet op i endetarmen, oplyser dagens vagtchef ved Grønlands Politi, Bjørn Bjerregaard, mandag morgen.

- Vi har anholdt en kvinde, der var i besiddelse af 1 kilo og 455 gram hash lørdag, og i går fik hun så en straksdom til anbringelse i anstalten, siger Bjørn Bjerregaard.

Dommen er på fem måneder. 

Selvom kvinden nu er dømt for indsmugling, er hun nu løsladt, fortæller vagtchefen. Årsagen er, at hun skal afsone senere. 

- Når kvinden ikke skal afsone med det samme, er det fordi, dommen ikke er lang nok. Man skal op på en vis tidsramme for, at det bliver til direkte afsoning, så det må være en beslutning, der er taget, siger Bjørn Bjerregaard.

Kvinden er ikke kendt af politiet for lignende kriminalitet. Hun kan derfor nu bare vente på, at hendes tid til afsoning kommer, oplyser politiet.

Flere kvinder

De seneste to bodypacker-anholdelser har været kvinder. Ud over den 34-årige kvinde, der blev stoppet i lørdags, blev en kvinde i 50'erne blev anholdt med hash indvortes i torsdags.

29. september blev en 19-årig kvinde, der der forsøgte at få hash med ind i landet, stoppet. 

Og det er et voksende problem, viser politiets statistik. I 2022 blev der beslaglagt i alt 129 kilo hash i Grønland. Det er næsten en tredjedel mere end i 2021, hvor politiet beslaglagde lidt over 97 kilo.

Indsmugling af stoffer indvortes har ikke kostet nogen livet i år, men i 2022 døde tre personer som konsekvens af forsøg på indsmugling indvortes.