Kvinde anholdt for forsøg på smugling

En kvinde i 50'erne har været i politiets varetægt siden i går, da hun havde forsøgt at smugle hash ind i landet.
Told hash
En kvinde i 50'erne er taget for smuglerforsøg i Kangerlussuaq. Foto © : KNR
06. oktober 2023 11:42

Grønlands Politi har torsdag formiddag anholdt en kvinde i 50'erne for forsøg på indsmugling af hash. 

Det oplyser vagtchef Preben Kleist fredag morgen.

Kvinden blev pågrebet i Kangerlussuaq Lufthavn omkring klokken 11.30 i går. Hun blev efterfølgende scannet og anholdt, da det var klart, at hun havde hash indvortes.

- Vi anholdt hende, da scanningen viste, hun havde hash indvortes.

- Hun har været tilbageholdt indtil i morges, indtil vi var sikre på, at alt hashen var ude af hendes krop, fortæller Preben Kleist.

Selvom kvinden er blevet løsladt, kan hun se frem til at møde i retten, da hun stadig er sigtet i sagen. Af hensyn til efterforskningen af sagen, kan politiet ikke oplyse mere for nu.

Flere og flere - mere og mere

Kvinden er langt fra den eneste, der er blevet taget i smuglerforsøg af stoffer indvortes. For blot en uge side anholdt politiet en 19-årig kvinde, der også forsøgte at smugle hash ind i landet ved at have det i kroppen.

Tilbage i oktober sidste år døde en mand i et forsøg på indvortes smugling, da pakkerne med narkotika hobede sig op i hans tarme.

Han var den tredje person fra juni til november sidste år, der døde som følge af et smuglerforsøg.

I 2022 blev der beslaglagt i alt 129 kilo hash i Grønland. Det er næsten en tredjedel mere end i 2021, hvor politiet beslaglagde lidt over 97 kilo.

Hvornår retssagen starter for kvinden, der blev anholdt i går, er endnu uvist. Ligesom det er uvist, hvor meget hash hun forsøgte at smugle ind.