Gyser: Malik Kleist var i gang med en VLOG, da han fik en god ide

Manden bag filmen Alanngut Killinganni prøver i ny gyser kræfter med en anderledes genre.
Sammen med June Shanna Holm instruerer Malik Kleist en ny gyser, som vil få premiere i slutningen af 2024.
16. september 2024 12:50

For alle de uhyggehungrende, som sad på kanten af biografsædet, da de var inde at se Alanngut Killinganni, er der nu godt ny.

For Malik Kleist fortæller, at han regner med at have endnu en gyser klar til premiere i slutningen af dette år - denne gang i et samarbejde med June Shanna Holm.

Selvom der ikke er meget, som egentligt er på plads endnu, så har filmen allerede fået en titel. Den kommer til at hedde Inngili Qernertoq (Den Sorte Engel på dansk.)

Udover titlen er også selve genren på plads.

Det bliver en såkaldt found footage-dokumentar, fortæller filminstruktøren:

- Denne genre found footage gyserfilm er ligesom en dokumentar. Filmene bliver ligesom fundet. Så bliver det fundet ud af, at der er sket noget, siger Malik Kleist.

Optagelserne af filmen begyndte i august 2020 i Nuuk. Foto © : Privat

Lavede en VLOG

Ideen til den nye film opstod på en noget usædvanlig måde.

For mens Malik Kleist lavede en VLOG til YouTube, fik han pludselig en idé til en alternativ film, som ikke umiddelbart minder om nogle af dem, han tidligere har lavet.

- Det begyndte måske med filmen Blair Witch Project. Jeg tror den blev lavet i 90’erne eller efter 2000. Genren har udgangspunkt i den, og vii har lavet filmen i denne genre, siger han.

Produktionen gik i gang i juni måned 2020, hvor Malik Kleist skrev historien, mens June Shanna Holm ledte efter skuespillere. Optagelserne begyndte i Nuuk i august måned.

Inngili Qernertoq bliver den første film fra Malik Kleists hånd siden hans gyser Alanngut Killinganni, der i 2023 blev et stort biografhit.

Derudover var den også én af de seks nominerede til Nordisk Råds Filmpris, hvilket var første gang nogensinde, at Grønland var nominerede til prisen.

En nominering, som ikke endte med en pris til filmen, men som stadig betød enormt meget for Malik Kleist:

- Det betyder selvfølgelig rigtigt meget, at vi er den første grønlandske film til at blive nomineret. Så kan man jo håbe, at der kommer mange flere i fremtiden. Det er ligesom en dør, som er blevet åbnet. Så det er vi rigtigt glade for.

Gyserfilmen er netop nu under klipning, og selvom der ikke er sat en dato for premieren, er det målet, at det bliver inden udgangen af 2024.