Lyberth og Nive repræsenterer Grønland i Tønder

Tønder Festival har i år musik fra oprindelige folk som et sætligt tema, og derfor er en række musikere fra Grønland inviteret med.
Foto © : Rasmus Lyberth/Titken Jakobsen
24. august 2018 10:11

En af dem er singer songwriter Rasmus Lyberth, som ser frem til vende til festivalllen, som han har optrådt på tidligere.

- Jeg har lige været i København for at øve mig med mine musikere, så det skal nok blive godt, det er jeg helt sikker på, siger sangeren til KNR.

Lørdag optræder Nive Nielsen and the Deer Children, og søndag er det altså Rasmus Lyberths tur til at gå på scenen.

Her kan publikum ser frem til at blive præsenteret for moderniseret udgaver at gamle hits.  

LÆS OGSÅ Lyberth optræder i færøsk opsætning af dansk dogmefilm

- Jeg har fundet nogle sange, som jeg ikke har sunget i mange år, som jeg synes kunne været sjovt at genopfiske med et stort band, som jeg har nu, siger Rasmus Lyberth.

I år er temaet musik fra oprindelige folks og udover musikerne her fra Grønland, så er der også samiske, indianske musikkere samt en aboriginal musiker fra Australien på programmet.

Selvom Rasmus Lyberth er glad for endnu engang at skulle optræde på Tønder Festival, så mener han dog, at det er nedværdigende at bruge ordet oprindelige folk.

LÆS OGSÅ Rasmus og Nive spiller på Tønder Festival

- Jeg har aldrig brudt mig om det her ord, da vi trods alt er fra samme jord, samme sol og samme univers. Vi er oprindelige hele bundtet, siger han.  

Den grønlanske singer songwriter Rasmus Lyberth har i løbet af året afholdt flere koncerter, og han er da også taknemmelig over at skulle optræde på den jyske festival.

- Selvom jeg er så gammel - efterhånden 67 år - så er der stadigvæk nogle, som gerne vil høre mig, så på den måde er jeg meget taknemmelig over det, siger Rasmus Lyberth.

LÆS OGSÅ Rasmus Lyberth springer ud som maler