Ligdele i Ilulissat: Politiet har fundet dødsårsagen

På mandag forventer politiet at være færdig med at gennemsøge skraldebunkerne på forbrændingen i Ilulissat.
På mandag forventer politiet at være færdige med at gennemrode skraldet i Ilulissat. Foto © : Kathrine Kruse/KNR
08. oktober 2021 13:15

Politiet har de seneste dage arbejdet intensivt på at finde ud af, hvad der er op og ned i det, der efterforskes som en drabssag i Ilulissat. 

Kriminalteknisk personale og retsmedicinere er rejst til byen for at assistere de lokale efterforskere. Og nu oplyser politiet, at dødsårsagen er fundet.

- Vi har fundet dødsårsagen. Men jeg vil ikke sige mere af hensyn til efterforskningen, siger efterforskningschef Jan Lambertsen til KNR. 

LÆS OGSÅ Assistance fra Danmark: Retsmediciner og teknikere ankommer til Ilulissat 

Sagen begyndte at rulle, da der i lørdags blev fundet en ligdel på affaldsforbrændingen i byen. Tirsdag dukkede endnu en ligdel op på forbrændingen. 

Formentlig en grønlandsk mand

I går fortalte politiet, at man er tæt på at have identificeret den person, der formodes at være dræbt. Ifølge efterforskningschefen tyder det på, at der er tale om en grønlandsk mand. 

Men identiteten kan først lægges fast, når politiets undersøgelser er færdige.

Siden har politiet og brandvæsenet haft travlt med at gennemtrawle skraldet, og det arbejde forventes at være afsluttet, når weekenden er omme. 

- Med stor hjælp fra brandfolkene er vi stadig i gang med at finkæmme området ved affaldsforbrændingen for spor, siger Jan Lambertsen.

- Ikke nok med at det er et stort areal, vi skal gennemsøge, så er det også et kæmpe arbejde at gå affald minutiøst igennem.

LÆS OGSÅ Drabssag i Ilulissat: Politiet kaster net ud efter savnede i både Grønland og Danmark

Og det er et uhyggeligt fund, som politiet håber at gøre. 

- Det er vigtigt for os, at vi i sidste ende har et fuldt lig at begrave. Vi kan godt køre efterforskningen uden, men der er også de menneskelige og etiske aspekter i det, siger Jan Lambertsen.