Adjunkt: Kvindernes levevilkår fylder alt for lidt i debatten

Der er stor forskel på kvindernes og mændenes indkomst her i landet, hvor kvinderne tjener betydeligt mindre. Det er et tegn på, at kvinderne stadig bliver diskrimineret på baggrund af deres køn, mener adjunkt fra Institut for Sociale Forhold på Ilisimatusarfik.
Foto © : KNR
03. november 2017 15:56

Kvinder tjener i gennemsnit knap 80.000 kroner mindre hvert år end mænd. Det viser nye tal fra Grønlands Statistik.

- Jeg mener helt bestemt, at kvindernes løn er lavere, fordi samfundet fortsat har et nedværdigende syn på kvinder, siger Marie Kathrine Poppel, som også er forsker i køn og ligestilling. 

LÆS OGSÅ Arnat angutinit isertitakinneroqaat

Kvindernes levevilkår fylder generelt alt for lidt i debatten her i landet, mener hun. 

- Selvom der er kommet større politisk fokus på det, så er der alt for lidt debat om kvindernes levevilkår, blandt andet i forhold til deres løn, uddannelse og kurser, siger hun.

Behov for større fokus på pædagoger

Poppel mener blandt andet, at et traditionelt kvindefag som pædagoger er undervurderet her i landet. Hun mener, at man burde forbedre pædagogernes vilkår, da de varetager en meget vigtig opgave.

- Derfor er det vigtigt at man også får snakket om, hvilke vilkår der skal være gældende for pædagoger, forklarer Marie Kathrine Poppel. 

Ligestillingrådet mener også, at der skal større fokus på kvindernes forhold på arbejdsmarkedet. 

- Vi vil undersøge, diskutere og tage det op til debat om hvad vi burde gøre fremover, finde ud af hvor fejlen er eller hvad vi kunne have gjort anderledes, siger formand for Ligestillingsrådet Elisa Petersen til KNR.