Kuupik Kleist skuffet over droppet sag

Kuupik Kleist er ærgerlig over, at politiet har besluttet sig for ikke at indlede efterforskning i den sag, hvor han sammen med Aleqa Hammond og Steen Lynge blev anmeldt til politiet for formueforbrydelser.

Man skulle tro, at lettelse var det første, der ramte de tre toppolitikere - Aleqa Hammond, Kuupik Kleist og Steen Lynge - efter, at det i går kom frem, at politiet har besluttet sig for ikke at indlede efterforskning i en sag, hvor de tre blev anmeldt til politiet for formueforbrydelser.

Læs også Hammond, Lynge og Kleist slipper for tiltale

Men for én af de tre hovedpersoner er der ærgrelse at spore over, at politiet har valgt at droppe sagen.

- Det må man jo tage til efterretning, at politimesterembeddet ikke mener, at der er begået noget kriminelt. For mit personlige vedkommende, der kunne jeg jo godt have ønsket mig at få afdækket noget mere omkring, hvad der konkret er foregået. Fordi der er en masse ting, som jeg stadig ikke forstår, siger Kuupik Kleist ovenpå nyheden om, at sagen nu er droppet.

 

Forløbet skal afdækkes

Da han i sin tid sad som landstyreformand, oplevede han at få rykkere for udeståender med Grønlands Selvstyre. Men i de 1,5 år, der gik efter han fratrådte og frem til at revisionsudvalget offentliggjorde sin betænkning i en pressemeddelelse, hørte han ikke noget fra selvstyret om sagen. 

Det kom derfor som en overraskelse for ham, da revisionsudvalgets betænkning i september sidste år viste, at han skyldte landskassen omkring 25.000 kroner. En gæld, han straks betalte.

Læs også Toppolitiker om anmeldelse: Det er ikke sjovt

Siden har han modtaget endnu en regning fra Grønlands Selvstyre på omkring 21.000 kroner. Og det undrer Kuupik Kleist, der derfor har sat en advokat til at undersøge sagen nærmere.

 - Det er jo klart, at jeg har påtaget mig det fulde ansvar. Det skal der ikke være nogen tvivl om. Uanset det, så kunne jeg da godt tænke mig, at forløbet blev afdækket om, hvad der konkret er foregået, siger Kuupik Kleist.

 

Nu skal der arbejdes

Også den tidligere formand for Naalakkersuisut Aleqa Hammond har modtaget nyheden om, at anmeldelsen ikke vil blive efterforsket. 

Læs også Tre top-politikere meldt til politiet

Og for det netop indsatte folketingsmedlem for Siumut vækker beskeden lettelse.

 - Denne her sag har fyldt så meget i mit liv den sidste tid. Så naturligvis er det jo gode nyheder for mig, og nu skal vi se frem og arbejde, siger Aleqa Hammond.

Under sin regeringsperiode lånte hun for i alt 204.000 kroner af landskassen. En gæld, der ifølge revisionsudvalget er betalt tilbage.

KNR har også forsøgt at kontakte Steen Lynge fra Atassut for at få hans kommentar til sagen, men det er endnu ikke lykkedes.