Hammond, Lynge og Kleist slipper for tiltale

Anklagemyndigheden har besluttet ikke at indlede efterforskning i Aleqa Hammond, Steen Lynge og Kuupik Kleists bilagssager.
Foto © : KNR
Skrevet af Jens Thorin
24. juni 2015 15:31

Det meddeler chefanklager Morten Nielsen i en pressemeddelelse.

Læs også Tre top-politikere meldt til politiet

De tre politikere blev anmeldt til politiet af en række borgere i Nuuk for formueforbrydelser i anledning af afregningen af en række rejseudgifter, hvor de tre politikeres familier har deltaget på tjenesterejser.

Begrundelsen for afgørelsen er, at politiet kun efterforsker sager, hvor der er en rimelig formodning om, at der er begået en kriminel handling. Det mener politiet ikke, at der er i dette tilfælde.

- Der er efter en gennemgang af anmeldelserne imod de tre politikere ikke skabt den fornødne mistanke, om at der er begået et kriminelt forhold.

Læs også Toppolitiker om anmeldelse: Det er ikke sjovt

- Sagen vedrører et økonomisk mellemværende imellem de anmeldte og Selvstyret, og det der henhører under det civilretslige, understreger chefanklageren.

Uanset, at det må lægges til grund, at der er foretaget række betalinger af private udgifter i strid med Selvstyrets regler, er der ingen oplysninger, der sandsynliggør, at der er handlet svigagtigt, skriver anklagemyndigheden og konstaterer, og der kan heller ikke siges at være skabt mistanke om at der er begået forsætlige overtrædelser af kriminalloven.

Læs også Revisionsudvalg: Tre politikere vil blive opkrævet penge

KNR har onsdag eftermiddag forsøgt at få fat på de tre politikere. Kuupik Kleist, der lige er vendt hjem fra ferie, vil vende tilbage til KNR, efter at han har læst politiets pressemeddelelse. Men det er hverken lykkedes at få fat på Aleqa Hammond eller Steen Lynge.