Koreas ambassadør overvåger varslet NunaMinerals kollaps

Hvis NunaMinerals går konkurs, får det stor betydning for koreanske investeringer i landet, lyder det fra Koreas ambassadør, som er på besøg i Nuuk.
Foto © : Jaaku Lyberth/KNR
13. maj 2015 15:41

Sydkorea risikerer at miste sine investeringer her i landet, hvis NunaMinerals kollapser, som varslet. Derfor følger den koreanske ambassadør og en række virksomheder tæt med i udviklingen.

Den koreanske ambassadør fra Danmark er i de disse dage på besøg i Nuuk, her skal han aflægge besøg ved en lang række virksomheder, Selvstyret og Ilisimatusarfik.

Men det er især NunaMinerals' fremtid, som stjæler ambassadørens opmærksomhed. NunaMinerals var i går ved retten for at blive erklæret konkurs, men af endnu ukendte årsager blev mødet udsat.

- Når retten er kommet med sin afgørelse, må vi se på, hvordan vi kan fortsætte samarbejdet med NunaMinerals, siger den koreanske ambassadør Young-sam Ma til KNR.

Læs også Grønland og Sydkorea vil øge samarbejde

Young-sam Ma understeger, at ambassaden er meget opmærksom på NunaMinerals' situation, og at der er en række udenlandske virksomheder, som har stor interesse i, at NunaMinerals ikke går konkurs.

Det koreanske, nationale efterforskningsselskab KORES er allerede engageret i Grønland, men de risikerer at miste deres investering i blandt andet Qeqertaasaq på grund af den forestående konkurs af NunaMinerals.

Læs også Koreansk mineraljæger: Grønland er unik

Det er derfor ikke uden bekymring, at Young-sam Ma og virksomhederne overvåger udviklingen.

- Vi holder meget nøje øje, fordi det er vores første investering i Grønland, og mange andre koreanske virksomheder ønsker at investere stort i Grønland. De holder derfor også øje med, hvordan NunaMinerals' situation udvikler sig, siger den koreanske ambassadør Young-sam Ma.