Kommunaldirektør accepterer bøde for brud på tavshedspligten

Kommunaldirektør i Avannaata Kommunia, Nick Nielsen, har accepteret en bøde på 5.000 kroner for at videregive en tidligere medarbejders ansættelsesforhold.
Nick Nielsen, kommunaldirektør i Avannaata Kommunia, vil ikke svare på spørgsmål fra KNR, efter han har valgt at betale 5.000 kroner i bøde for brud på tavshedspligten.
Skrevet af Martin Pedersen
24. april 2023 14:15

Nick Nielsen, der er kommunaldirektør i Avannaata Kommunia, skal betale en bøde på 5.000 kroner for at have brudt sin tavshedspligt.

Det meddeler han selv i en pressemeddelelse.

Den 27. februar sidste år sendte Nick Nielsen en SMS om en medarbejder til designeren Jim Lyngvild, der skulle gennemføre en udstilling af sine værker i Ilulissat.

I SMS'en stod der, at den nu tidligere medarbejder ved Ilulissats Kunstmuseum, Mads Mitchell, ville blive opsagt med udgangen af marts.

Mads Mitchell fik det dog først selv at vide den 28. februar den efterfølgende dag.

Det fik Mads Mitchell til i marts 2022 at anmelde Nick Nielsen til politiet for at have brudt sin tjenstlige tavshedspligt.

Dengang lød det fra Mads Mitchell til KNR:

- Jeg vælger at anmelde Nick Nielsen, fordi jeg føler mig dybt krænket over den måde, han behandler mine oplysninger på. Mine fortrolige ansættelsesforhold er ikke noget, man skal bruge til at sladre med.

Siden lød det fra Grønlands Politi, at man ville efterforske sagen og vurdere, om der var grundlag for at rejse en sigtelse mod Nick Nielsen for brud på hans tavshedspligt.

Foretrækker bøden

Og politiet har altså nu tilbudt ham at betale en bøde på 5.000 kroner og afslutte sagen.

- Min advokat mener, at jeg skal frifindes, hvis sagen blev gennemført for domstolene. Jeg har imidlertid valgt at acceptere bøden, idet jeg foretrækker dette fremfor at skulle deltage i en retssag der måske strækker sig over flere år, skriver Nick Nielsen i pressemeddelelsen.

KNR ville gerne have spurgt kommunaldirektør Nick Nielsen, om han erkender sig skyldig i at have brudt sin tavshedspligt.

Vi ville også gerne have spurgt Nick Nielsen, om man kan fortsætte som kommunaldirektør og stadig have tillid fra medarbejderne, når man har betalt en bøde for at bryde sin tavshedspligt.

Kommunaldirektør Nick Nielsen har dog ikke ønsket at svare på spørgsmål fra KNR.