ArkivFoto: Klaus Styrbæk/Flickr

Koalition vil satse på drivhuse

Den nye koalition har som erklæret ambition, at Grønland i højere grad skal være selvforsynende med kød og grøntsager. Det skal blandt andet ske ved at etablere drivhuse, kan man læse i koalitionsaftalen.

De fire partiers koalitionsaftale, der danner grundlag for det kommende Naalakkersuisuts arbejde, spænder bredt. Undervisning, økonomi, fiskeri og fødevareproduktion for blot at nævne et lille udpluk af de 350 punkter.

Koalitionen har blandt andet som ambition, at vi skal være bedre til at forsyne landets borgere med fødevarer, der er produceret her i landet. Koalitionen mener, at det kan ske ved at etablere drivhuse.

- I de større byer hvor forbrændingsanlæg producerer varme, og hvor man benytter sig af vandkraft til elproduktion, eller hvor man udnytter solenergi, bør man med fordel anlægge opvarmede drivhuse, skriver koalitionen i sin aftale.

LÆS OGSÅ Engelsk skal være første fremmedsprog i Grønland

Det skal være med til at spare på udgifterne til fragt, og det skal samtidig skabe arbejdspladser og sikre sundere kostvaner.

- Derved vil vi spare de dyre fragtomkostninger, samtidig med at de steder, hvor der er fast vinteris, kan etablere en forsyning af grøntsager, der ikke hurtigt bliver uspiselige. Det vil betyde, at alle og enhver vil kunne opleve sundere spisevaner, og ikke mindst vil der skabes nye arbejdspladser, mens pengene vil blive herhjemme, lyder det fra de fire partier.

LÆS OGSÅ Stærk opposition kan mærkes i Naalakkersuisut

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt