Koalition vil satse på drivhuse

Den nye koalition har som erklæret ambition, at Grønland i højere grad skal være selvforsynende med kød og grøntsager. Det skal blandt andet ske ved at etablere drivhuse, kan man læse i koalitionsaftalen.
Arkiv Foto © : Klaus Styrbæk/Flickr
Skrevet af Kenneth Elkjær
06. maj 2018 09:31

De fire partiers koalitionsaftale, der danner grundlag for det kommende Naalakkersuisuts arbejde, spænder bredt. Undervisning, økonomi, fiskeri og fødevareproduktion for blot at nævne et lille udpluk af de 350 punkter.

Koalitionen har blandt andet som ambition, at vi skal være bedre til at forsyne landets borgere med fødevarer, der er produceret her i landet. Koalitionen mener, at det kan ske ved at etablere drivhuse.

- I de større byer hvor forbrændingsanlæg producerer varme, og hvor man benytter sig af vandkraft til elproduktion, eller hvor man udnytter solenergi, bør man med fordel anlægge opvarmede drivhuse, skriver koalitionen i sin aftale.

LÆS OGSÅ Engelsk skal være første fremmedsprog i Grønland

Det skal være med til at spare på udgifterne til fragt, og det skal samtidig skabe arbejdspladser og sikre sundere kostvaner.

- Derved vil vi spare de dyre fragtomkostninger, samtidig med at de steder, hvor der er fast vinteris, kan etablere en forsyning af grøntsager, der ikke hurtigt bliver uspiselige. Det vil betyde, at alle og enhver vil kunne opleve sundere spisevaner, og ikke mindst vil der skabes nye arbejdspladser, mens pengene vil blive herhjemme, lyder det fra de fire partier.

LÆS OGSÅ Stærk opposition kan mærkes i Naalakkersuisut