Knud Rasmussen på norsk fly

I levende live stred han sig gennem de arktiske områder på hundeslæde. Nu kommer han til at svæve over Europa, Nordafrika og Mellemøsten på haleroret af et fly.
Skrevet af Martine Lind Krebs
21. marts 2012 07:49

Der er selvfølgelig tale om den kendte polarforsker Knud Rasmussen, som af det norske flyselskab Norwegian er blevet valgt til at pryde haleroret på deres  Boeing 737-800.

Norwegian udvælger store skandinaviske personligheder til deres nye boeing-fly. Fælles for ’haleheltene’ er, at de i en eller anden forstand har brudt de etablerede grænser og udfordret det traditionelle, oplyser flyselskabet.

Og at netop nordmændene hædrer den danske polarforsker kan virke lidt ironisk, idet Knud Rasmussen efter sigende havde mere end en finger med i spillet, da den Internationale domstol i Haag i 1933 afgjorde, at hele Grønland tilhørte Danmark. Også Østgrønland, som nordmændene ellers havde besat to år tidligere, og som de gjorde krav på.

Det er i øvrigt ikke det første fly, der skal bære Knud Rasmussens navn. Air Greenlands Boeing, der blev solgt i 2010, bar navnet Kununnguaq - "Lille Knud", der var Knud Rasmussens kælenavn.