KNRs nye bestyrelsesformand er fundet

Efter knap fire måneder uden en bestyrelsesformand i KNR har naalakkersuisut nu endelig udpeget Rosannguaq Rossens efterfølger. Det bliver Nukaraq Eugenius.
KNR får ny bestyrelsesformand igen. Foto © : KNR / Malik Brøns
19. september 2024 15:40

En ny mand sætter sig nu i spidsen for KNR.

Efter knap fire måneder med en tom plads rundt om bordet i KNR's bestyrelse, efter at Rosannguaq Rossen trak sig tilbage i juni, sætter Nukaraq Eugenius sig nu - igen - i førersæddet for mediehuset.

Nukaraq Eugenius blev også valgt som bestyrelsesformand tilbage i 2014, men blev afløst i 2019 af Sofie Sandgreen Berthelsen.

Men nu sidder han der igen. I spidsen for et mediehus, der mildest talt har det svært. Medarbejder siger op på stribe og fem chefer har forladt deres stilling inden for det sidste år. 

- Det er nu tredje gang i denne periode, at vi har skullet finde en ny formand for KNR’s bestyrelse, og det har som de andre gange virkelig ikke været nemt. Vi er derfor meget forhåbningsfulde og ser samtidigt frem til samarbejdet med Nukaraq Eugenius i spidsen for KNR, siger Aqqaluaq B. Egede i en pressemeddelelse.

I de seneste måneder har Miki Jensen siddet som fungerende formand. Nu vender han tilbage til at være næstformand.

Turbulent tid

Forgængeren for Rosannguaq Rossen var Mette Stenholt. Hun nåde at sidde på posten i 13 måneder, inden hun trak sig af personlige årsager.

Mette Steenholdt meldte sin afsked i et opslag på LinkedIn i en tid, hvor huset var i knæ og manglede medarbejdere.

Den virkelighed er den samme i dag, hvor der mangler både journalister og en nyhedschef i nyhedsafdelingen.