Bestyrelsesformanden i KNR træder tilbage - igen

Opgaverne som formand for KNR's bestyrelse er for krævende i øjeblikket. Sådan begrunder Rosannguaq Rossen, at hun efter knap to en halv månede trækker sig fra posten.
Rosannguaq Rosing, som tiltrådte posten som bestyrelsesformand i KNR 28. marts 2024, har valgt at træde tilbage. Foto © : KNR
05. juni 2024 11:43

Opdateret 12.00 med kommentarer fra Miki Jensen.

For anden gang på blot seks måneder skal KNR have ny bestyrelsesformand.

Rosannguaq Rossen, som tiltrådte 28. marts 2024, har valgt at trække sig. Det oplyser bestyrelsen i en pressemeddelelse.

Hun træder tilbage, da opgaverne som bestyrelsesformand for KNR er for krævende i forhold til, at hun kan varetage sit job som chef for organisation og udvikling i Kommuneqarfik Sermersooq på saglig vis.

- Da jeg tiltrådte stillingen, var jeg bevidst om, at det ville blive en udfordrende post med både interne og eksterne udfordringer.

- Opgaverne som formand i KNR’s bestyrelse er så krævende i øjeblikket, at min integritet i mit arbejde desværre ikke kan opretholdes samtidig med at være formand, siger hun i pressemeddelelsen.

Hun siger, at beslutningen er taget for at sikre den bedst mulige fremtid for KNR.

Næstformand Miki Jensen overtager rollen som formand, indtil naalakkersuisut har udpeget en ny.

Per 1. februar i år trak Rosannguaq Rossen forgænger Mette Steenholdt sig fra posten efter blot 13 måneder. Det gjorde hun af personlige årsager.

Ikke et skib, man kan vende fra dag ét

Miki Jensen var også fungerende formand i perioden mellem, at Mette Steenholdt trak sig og Rosannguaq Rossen blev udpeget.

Han er ærgerlig over, at bestyrelsen nu står i samme situation igen.

- Vi anerkender, at man skal prioritere både sig selv og KNR’s bedste, og det er så det, den afgående formand har gjort. Vi kan ikke gøre andet end at acceptere hendes beslutning, siger Miki Jensen til KNR og fortsætter:

- Men det er ikke sjovt. Jeg havde heller ikke forventet, at jeg nu for anden gang skulle være fungerende formand, men vi arbejder videre.

Han erkender, at KNR er en organisation, som kræver meget opmærksomhed og i perioder meget tid som bestyrelse. Men han mener også, at de er i gang med at få vendt skuden.

- Der bliver arbejdet på at forbedre arbejdstrivslen. Det er ikke et skib, man kan vende fra dag ét, men i samarbejde med medarbejderne har vi lavet en strategi, som vi forventer snart at lancere, siger Miki Jensen.

KNR forsøger at få en kommentar fra Rosannguaq Rossen