Ny bestyrelsesformand til KNR

Rosannguaq Rossen er udpeget som ny bestyrelsesformand for KNR. Det sker knap to måneder efter, at forgængeren fratrådte.
Rosannguaq Rossen, der er kommunikationschef i Visit Greenland, er udpeget til ny bestyrelseformand for KNR. Foto © : KNR
27. marts 2024 16:21

Naalakkersuisut har udpeget en ny bestyrelsesformand til KNR. Det meddeler Departement for Uddannelse, Kultur, Idræt og Kirke i en pressemeddelelse.

Rosannguaq Rossen er udpeget til bestyrelsesformand, efter at hendes forgænger på posten, Mette Steenholdt, trak sig pr. 1. februar i år.

Det gjorde hun af personlige årsager efter kun 13 måneder på posten.

Rosannguaq Rossen er glad for udnævnelsen og glæder sig til at komme i gang med arbejdet: 

- Jeg er meget beæret og stolt over at kunne blive en del af KNR's bestyrelse. Jeg vil gerne takke naalakkersuisut over, at de har valgt mig, siger hun til KNR. 

Erfarent indspark 

Rosannguaq Rossen er chef for organisation og udvikling i Kommuneqarfik Sermersooq. Hun har en baggrund som ph.d. i arktiske studier og har tidligere gennem en årrække forsket og undervist på Ilisimatusarfik. 

Hun har dermed stor erfaring indenfor medier - alligevel vil hun vente lidt med at komme med bud på, hvordan hun vil gribe posten som bestyrelsesformand an: 

- Min vigtigste opgave bliver at mødes med KNR's direktør, virksomhedens ansatte og så bestyrelsen. 

Rosannguaq Rossen er født i København og opvokset i Sisimiut, men har siden 2005 boet i Nuuk. 

Kommer til KNR midt i krise

Den nye bestyrelsesformand tiltræder i en tid med alvorlig medarbejderkrise på KNR’s nyhedsredaktion.

I efteråret måtte KNR skære ned på produktionen af nyheder, fordi der er akut mangel på grønlandsktalende journalister på redaktionen.

Det er også noget af det, som Rosannguaq Rossen vil tage fat på sammen med bestyrelsen og KNR's ansatte: 

- Jeg har bemærket, at der har været stor debat om mangel på journalister - særligt grønlandske. Det glæder jeg mig til at undersøge nærmere og sammen med bestyrelsen og de ansatte finde ud af, hvad løsningen er på det, siger hun og fortsætter: 

- Jeg tænker, det er et samarbejde mellem bestyrelsen og de ansatte, som skal til. Jeg tror, vi skal se på de ansattes trivsel, og hvilke udfordringer de står overfor. På den måde kan vi sammen løse problemerne og skabe et solidt fundament i KNR.

Helt lavpraktisk mangler radioavisen fem grønlandske journalister, da der på nuværende tidspunkt kun er to fastansatte grønlandsksprogede journalister.

Der er netop blevet ansat en ny nyhedschef, efter at den tidligere nyhedschef opsagde sin stilling ved årsskiftet.