KNR er stadig i knæ

Helt præcist mangler radioavisen fem grønlandske og tre danske reportere til at kunne dække nyheder morgen, middag og aften.
Arkivfoto Foto © : KNR / Malik Brøns
Skrevet af Christine Hyldal
02. januar 2024 13:06

KNR Nyheder mangler stadig reportere, og problemet er ikke blevet mindre.

Helt præcist mangler radioavisen fem grønlandske og tre danske reportere til at kunne dække nyheder morgen, middag og aften. Det er hovedsagligt radioavisen, der mangler hænder – men det rammer også knr.gl og Qanorooq, fordi KNR rokerer rundt på de kræfter, der er.

Derfor fortsætter KNR med at lave få nyheder.

Det vil sige, at middagsradioavisen bliver genudsendt klokken 18, antallet af artikler på knr.gl forbliver lavt, og at Qanorooq kun sender i 15 minutter i de kommende to måneder.

Lav løn og mangel på boliger

- Det er lykkedes at genbesætte tre stillinger til den danske del af radioavisen, som dermed kan blive fuldtallige i slutningen af februar. Det er dog ikke lykkedes for os at ansætte grønlandske journalister, siger direktør Annga Lynge, der fortætter:

- Vi har ansat flere freelancere og købt os til hjælp udefra, men manglen er stadig stor. Vi vil fortsætte arbejdet på at løse personalesituationen, men med de lønninger, vi har, og afhængigheden af selvstyrets personaleboliger er det svært at rekruttere lokale journalister. Vi har forsøgt at rekruttere uddannede journalister, også fra kysten, men de har også brug for boliger, siger Annga Lynge.

Kritisk mangel på medarbejdere

I starten af november besluttede mediehusets ledelse at skære ned på nyhedsdækningen på grund af den kritiske mangel på medarbejdere. Dengang var oplægget, at det kun skulle vare resten af året. 

Hverken direktøren eller bestyrelsen havde et bud på, hvad der skulle gøres på lang sigt for at fastholde og rekruttere medarbejdere. Og nu fortsætter krisen altså med begrænset nyhedsdækning frem til 1. marts. 

Den situation er ikke alene kritisk for de ansatte, men også for det grønlandske samfund, sagde både Tine Johansen, der er formand for Dansk Journalistforbund, og to medieforskere tilbage i november.