Seksuelt krænkede kan til hver en tid melde deres gerningsmand

I Danmark vil justitsminister, Søren Pape Poulsen fra de Konservative, afskaffe forældelsesfristen for gerningsmændenes strafansvar i sager om seksuelle overgreb.
Foto © : KNR
Skrevet af Bibi Nathansen
21. december 2016 05:45

Herhjemme er vi et skridt foran, fortæller naalakkersuisoq for justitsområdet, Sara Olsvig. 

Når et barn har været udat for seksuel krænkelse er der er nemlig ingen frist for, hvornår det krænkede barn skal anmelde ugerningen.

 - Den forældelsesfrist, som man i Danmark vil til at fjerne, den gælder ikke Grønland, siger Naalakkersuisoq for justits, IA-s, Sara Olsvig.

Alle, der har været udsat for seksuelle overgreb i Grønland, kan derfor anmelde kriminaliteten og få en sag begyndt hos politiet, uanset hvor mange år handlingen går tilbage. 

Men hun savner tydeligere vejledninger for ofre til, hvor de skal henvende sig, og hvordan de skal forholde sig efter ugerningen. 

- Jeg synes vi mangler en mere klar kommunkation omkring, hvad ofre kan gøre, når forbrydelsen er sket ; hvor kan man henvende sig, hvordan står man rent juridisk. Der synes jeg godt vi kan lave et bedre sæt af informationer om, hvad den enkelte kan gøre, hvis man er i den ulykkelige situation at have været ramt af seksuelt misbrug, siger Sara Olsvig til KNR.

 

LÆS OGSÅ Dansk justitsminister: Forældelsesfristen for sexkrænkelser mod børn skal fjernes

 

Samtidig opfordrer hun alle borgerne til handling, hvis de har mistanke om vanrøgt af børn.

 - Vi har allesammen et ansvar for at underrette, hvis vi er bekendt med seksuelt misbrug af børn, Sara Olsvig.