Kielsen har ikke travlt med forhandlinger

Kim Kielsen fortsætter i denne uge forhandlinger om en ny koalition. Men han har ikke travlt, fortæller han til KNRs Nunatta Nipaa.
Skrevet af Ane-Marie Petersen
30. april 2018 11:20

 - Vi har seks uger til det, derfor arbejder vi stille og roligt, siger Kielsen.

Han fortæller, at der er en række områder, som Siumut vil arbejde for i en ny koalitionsaftale.

- Socialområdet, byggeriområdet, uddannelseområdet, ældre, unge og børn, ja alle de emner, som vi har debatteret under valgkampen, diskuterer vi nu, siger Kielsen.

LÆS OGSÅ Kielsen og Siumut har blødt vælgere fire valg i streg

En af valgets store vælgermagneter, Demokraterne, har dog fokus et andet sted, når de møder op til kaffe og regeringsforhandlinger.

- Skattelettelser er nødvendigt, vi vil også sænke selskabsskatten. En reform af socialområdet er også nødvendigt, og vi tager andre emner op som er vigtige for os. Vi har også masser af andre, som vi gerne vil opnå.

Sara Olsvig har også været til møde hos Kielsen. Men hun har ikke meget at sige om forhandlingerne.

- Jeg vil ikke sige så meget om det, da vi ikke vil føre forhandlingerne igennem medierne.

LÆS OGSÅ Kielsen vinder valget trods vælgerlussing

Hun siger, at hun er fortrøstningsfuld for den kommende valgperiode. Uanset om Inuit Ataqatigiit ender som en del af det nye naalakkersuisut eller ej.

- Men vi har vist, at vi kan have indflydelse både som oppositionparti og som en del af koalitionen. Selvom som oppositionsparti har det lykkedes os, at får vores forslag godkendet gennem Inatsisartut, siger Sara Olsvig.