Qaasuitsup Kommunia: Kaos-regnskaber under færdiggørelse

Det endelige regnskab for den nedlagte kommune, Qaasuitsup Kommunia, er fortsat under udarbejdelse.

Kommune Qeqertalik forventer dog at have regnskabet for året 2017 for det daværende Qaasuitsup Kommunia færdigt den 18. september, og kommunalbestyrelsen forventes at godkende det ved et møde den 28. september.

Som KNR fortalte i begyndelsen af maj i år, var Qaasuitsup Kommunias endelige årsregnskaber for 2017 endnu ikke klar.

Og samtidig kom det frem, at de to nye kommuner, Kommune Qeqertalik og Avannaata Kommunia, nu risikerede at arve en gæld.

Kommunerne havde ellers udsigt til at arve og dele Qaasuitsup Kommunias kassebeholdning på 111 millioner kroner. En kassebeholdning, som den daværende borgmester i Qaasuitsup Kommunia, Siumuts Ole Dorph, stolt efterlod, da han lukkede og slukkede kommunen ved udgangen af 2017.

Men Qaasuitsup Kommunias kassebeholdning er efterhånden forsvundet i et budget-kaos, lød udmeldingen i maj fra fra borgmesteren i Kommune Qeqertalik, Ane Hansen (IA).

De mange penge er tilsyneladende brugt til en større hovedrengøring efter Qaasuitsup Kommunia, efter fund af ubetalte regninger fra flere år tilbage i tiden.

LÆS OGSÅ: Millionarv til nye kommuner forsvundet i budget-kaos

LÆS OGSÅ: Jerimiassen: Ingen grund til bekymring over Qaasuitsup-underskud

Udkast til slutopgørelse ligger snart klar

Borgmesteren i den anden nye kommune, Avannaata Kommunia, Siumuts Palle Jeremiassen mente dog ikke, at borgerne i hans kommune havde grund til bekymring, når det gjaldt driften i den nye kommune.

I en pressemeddelelse skrev han nemlig:

- Jeg skal først og fremmest gøre det klart, at Qaasuitsup Kommunias regnskaber for 2017 endnu ikke er færdiggjorte. Man regner med at kunne fremlægge regnskabet i juni. Vi er dog gjort bekendt med: at den forhenværende kommunes regnskabsunderskud er langt større, end det man havde forventet, lød det fra Palle Jeremiassen tilbage i maj måned.

Og nu ser det ud til at Qaasuitsup Kommunias regnskaber endelig vil blive opgjort i september måned.

- Revisoren vil have et udkast klar omkring den 10. august. Men først efter et møde i økonomiudvalget den 18. september forventer vi at have et godkendt regnskab, som vi kan tale ud fra, lyder det fra Kommune Qeqertalik.

Avannaata Kommunia ønsker endnu ikke at kommentere Qaasuitsup Kommunias regnskaber, da disse endnu ikke blevet opgjort.

LÆS OGSÅ: Ole Dorph efterlader 111 millioner kroner til nye kommuner

LÆS OGSÅ: Avannaata kører med underskud på budgettetGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl