Jerimiassen: Ingen grund til bekymring over Qaasuitsup-underskud

Qaasuitsup Kommunia slutter af med et underskud større end forventet, bekræfter borgmester i Avannaata Kommunia, Palle Jerimiassen. Borgmesteren siger samtidig, at borgerne i kommunen ikke har grund til bekymring, hvad angår driften i den nye kommune.
- Vi skal i forhold til vores borgere i Avannaata Kommunia udtrykke, at vores borgere ikke har grund til bekymring. Vi har gode forhåbninger for driften af Avannaata Kommunia for i år, skriver Palle Jerimiassen. Foto © : Laura Aggernæs/KNR
Skrevet af Thomas Munk Veirum
14. maj 2018 15:58

I en pressemeddelelse skriver borgmester i Avannaata kommunia, Palle Jerimiassen:

- Jeg skal først og fremmest gøre det klart, at Qaasuitsup Kommunias regnskaber for 2017 endnu ikke er færdiggjorte. Man regner med at kunne fremlægge regnskabet i juni. Vi er dog gjort bekendt med: at den forhenværende kommunes regnskabs underskud er langt større, end det man havde forventet, lyder det fra borgmesteren.

Onsdag i sidste uge kom det frem, at Qaasuitsup Kommunias kassebeholdning på 111 millioner kroner stort set er brugt til at betale regninger med, og at der formentlig ikke bliver så meget som en krone til deling mellem de to nye kommuner Avannaata Kommunia og Kommune Qeqertalik.

Regnskab skal kulegraves

Der kan tværtimod blive tale om, at de to nye kommuner kommer til at betale en gæld efter Qaasuitsup Kommunia.

Det fortalte borgmester i Qeqertalik, Ane Hansen, i forbindelse med, at den politiske behandling af Qaasuitsup Kommunias årsregnskab for 2017 er blevet udskudt, fordi regnskabet skal kulegraves.

LÆS OGSÅ Millionarv til nye kommuner forsvundet i budget-kaos

Den forsvundne kassebeholdning kan blive et problem for Avannaata Kommunia, da kommunen har regnet med at tære på arven efter Qaasuitsup ved at budgettere med et underskud i 2018 på seks millioner kroner.

Gode forhåbninger til driften

Borgmester Avannaata, Palle Jerimiassen, ønsker ikke at udtale sig yderligere om Qaasuitsups regnskab, før det er godkendt, men han forsikrer, at der ikke er grund til bekymring:

- Vi skal i forhold til vores borgere i Avannaata Kommunia udtrykke, at vores borgere ikke har grund til bekymring. Vi har gode forhåbninger for driften af Avannaata Kommunia for i år, skriver Palle Jerimiassen.

KNR har været i kontakt med tidligere borgmester i Qaasuitsup Kommunia, Ole Dorph. Han ønsker dog ikke at udtale sig, da kommunen formelt set ikke eksistere længere.