GE om direktørstillinger i Grønland: Kan inspirere unge

Det er ikke kun godt for Royal Greenland, at de nu har rykket to direktørstillinger til Grønland. Det kan også ende med at få unge til at drømme stort.
Christian Keldsen mener, at det kan inspirere unge, at Royal Greenland har rykket direktørstillinger her til landet. Foto © : Pressefoto: Christian Kjeldsen
Skrevet af Kim Hinrichsen
25. august 2023 11:17

Fremover kommer to af Royal Greenlands direktører til at sidde i Grønland. Det skriver Sermitsiaq.AG onsdag. 

Det sker efter et langt forløb, hvor Naalakkersuisut gang på gang har sagt, at selskabets ledelse sad i Grønland, og som blev gentaget på Royal Greenlands generalforsamling af Muté B. Egede, som krævede, at der skulle fremlægges en plan for, hvordan man ville opnå dette.

Og nu er man altså nået et skridt af vejen – hvilket i den grad glæder direktør i Grønlands Erhverv Christian Keldsen:

- En hver jobskabelse er enormt spændende. Og især denne her type job har jo en positiv effekt på de muligheder, vi har på vores arbejdsmarked. Så det, synes jeg, kun er positivt, siger han.

Han siger dog, at det er svært at sige endegyldigt, om det kommer til at have en positiv eller negativ effekt for selve virksomheden. Det kommer alt sammen an på, hvem der ansættes og på hvilken pind:

- Der er ikke et enkelt svar. Det handler jo alt sammen om virksomheden, dens behov, og hvilke funktioner der er tale om. Man skal jo lægge stillingerne i nærheden af de funktioner, de skal betjene, siger han og fortsætter:

- Hvis det er noget operationelt tæt på den drift, man har, så skal jobbet selvfølgelig ligge der. Og hvis den drift ligger i og omkring Grønland, så er det selvfølgelig også der, stillingen skal være, siger han.   

Inspiration for unge grønlændere

Og det tyder altså på, at det bliver det sidste. Royal Greenland har meldt ud, at det er to stillinger, som har en del menneskekontakt og skal være tæt på selve driften af virksomheden, som fremover skal ligge i Grønland.

Det er nemlig to stillinger med de meget lidt grønlandsk-klingende navne: Executive Vice President of People & Communication Executive og Vice President of Marketing & Sustainability, som kommer her til landet. 

Men det kommer mest af alt til at kunne mærkes udenfor mastodonten, hvor det vil skabe ringe i vandet og være til stor inspiration for unge med store drømme, tror Christian Keldsen:

- Jeg kan ikke forestille mig andet end, at man ville se positivt på det, hvis man er et ungt menneske og overvejer uddannelse og karriere. At der er så spændende stillinger herhjemme, fortæller han og fortsætter:

- Vores unge mennesker, som nu kan se lidt fremad og forestille sig, at man også kan opnå den type stillinger, siger han.