Ny formand i Grønlands Erhverv: Jo flere vi er, jo stærkere står vi

Krissie Winberg Berthelsen er ny formand i Grønlands Erhverv. Og der bliver nok at se til, fastslår hun, for det er en vild fremtid, vi kigger ind i.      
Krissie Winberg Berthelsen overtager formandsposten i Grønlands Erhverv fra Henrik Leth. Foto © : Krissie Winberg
Skrevet af Mikkel G. Rasmussen
04. maj 2023 15:24

Formandskabet i Grønlands Erhverv har skiftet hænder.

Formanden hedder nu Krissie Winberg Berthelsen, og hun er klar til at trække i arbejdstøjet. For allerede nu ligger der mange opgaver foran hende.

- Jeg har haft lyst til at tage posten, fordi jeg synes, at det er en vild fremtid, vi kigger ind i. Vi står overfor en rivende udvikling, og vi er stadig ved at komme os over en turbulent tid, hvor vi har haft en pandemi og nu en krig, siger Krissie Winberg Berthelsen til KNR.

Den nyudnævnte formand overtog officielt posten lørdag, og derfor bliver hendes allerførste opgave at skabe sig et overblik.  

- Det vigtigste for mig lige nu er faktisk at sætte mig ned og bruge de næste par uger på at sætte mig rigtig godt og grundigt ind i, hvordan tingene hænger sammen, siger Krissie Winberg Berthelsen.

Jo flere jo bedre

Krissie Winberg Berthelsen er selv erhvervsdrivende og ejer restauranterne Cafe Pascucci og Cafe Esmeralda i Nuuk.

Derudover har hun i de seneste tre år siddet i Grønlands Erhvervs brancheudvalg for restauration, hotel og turisme.

Men nu skifter hun altså plads i Grønlands Erhverv og sætter sig i formandsstolen.

- Jeg tror, at jeg kan gøre en forskel. Jeg tror, at jeg kan være med til at påvirke en retning og udvikling, som vi har brug for, siger Krissie Winberg Berthelsen og understreger, at en af de vigtigste opgaver bliver at samle tropperne.  

- Jo flere vi er, jo stærkere står vi. Det bliver meget min opgave at få samlet medlemmerne og måske også hive nogle flere medlemmer til, siger formanden.

Krissie Winberg Berthelsen overtager formandsposten efter Henrik Leth, som nåede at være formand i mere end et årti.

Henrik Leth flytter i stedet til Danmark i løbet af foråret, hvor han indtager direktørstolen i Polar Seafood Danmark, men han vil dog stadig være at finde i Grønlands Erhverv.

Han forsætter nemlig i brancheudvalget for Fiskeri og Eksporterhverv indtil foråret 2024.