KAK’s formand: Derfor blev Rene Olsen genansat som landstræner i futsal

Protester mod fyringen af Rene Olsen og opfordring til ny dialog har nu ført til, at den populære træner atter står i spidsen for landsholdet i futsal.
Rene Olsen i blå trøje er atter landstræner i futsal
Skrevet af Noah Mølgaard
07. marts 2022 11:24

Fortiden bliver nu skrinlagt og skues fremad.

Det er konklusionen efter længere tids dialog mellem Grønlands Boldspilunion KAK og Rene Olsen.

Og dialogen er kommet efter protester, der kom på kølvandet af fyring af Rene Olsen som landstræner i futsal i januar.

LÆS OGSÅ Fodboldforbund henter Rene Olsen tilbage som landstræner

Protester og opfordring til ny dialog er blandt andet bragt i KNR’s nyheder og radiosporten, som KAK’s bestyrelse har lyttet til.

- Vi har lyttet til reaktioner og bestyrelsen i KAK har efterfølgende besluttet, at genoptage dialogen med Rene Olsen med henblik på genoptagelse af samarbejdet, siger formand for KAK Benjamin Kielsen til KNR.

LÆS OGSÅ Nuuks fodboldklubber om landstrænerfyring: Han bør ansættes igen

Anfører for landsholdet Lars-Erik Reimer udtalte sig på vegne af spillere, hvor de havde svært ved at se andre trænere med Rene Olsens trænerkvaliteter.

Nordic Cup i Nuuk

Sammenslutningen for fodboldklubber i Nuuk NBU opfordrede også til at genoptage dialogen med Rene Olsen, da de frygtede splittelse i fodboldens rækker i Grønland.

Det var argumenter nok til, at bestyrelsen erkendte deres fejl og tog derfor kontakten til Rene Olsen igen. 

- Vi har en ambition om at søge værtskaber for den nordiske futsal-turnering Nordic Cup i 2023 og vi har i den forbindelse ikke brug for splittelse, men snarere samarbejde. Det er blandt andre disse årsager, der har spillet en rolle for at samarbejdet med Rene Olsen blev genoptaget, siger Benjamin Kielsen.

- Vi skal bruge mange ressourcer i forbindelse med forberedelse af værtskabet og ansættelse af ny landstræner kan føre til et andet spor, uddyber Benjamin Kielsen.

LÆS OGSÅ Futsalspillere efter trænerfyring: Det er skudt forbi af KAK

KNR spurgte KAK’s formand om der var tale og en forhastet beslutning, da samarbejdet med Rene Olsen ellers blev afbrudt i januar.

- Det kan man måske godt sige. Men vi har også stillet krav i forbindelse med Nordic Cup. Men nu ønsker vi ikke at hænge i fortiden og vil heller kigge på fremtiden og arbejde for bedre resultater, slutter Benjamin Kielsen.