Fodboldforbund henter Rene Olsen tilbage som landstræner

KAK opsagde samarbejdet med deres landstræner i januar. Efter massiv modstand erkender forbundet nu deres fejl og genoptager samarbejdet.
- Jeg er glad for at være tilbage som landstræner og glæder mig rigtig meget til arbejdet med fornyet energi sammen med spillerne og forbundet, siger Rene Olsen. Foto © : KAK
Skrevet af Malik Brøns
04. marts 2022 17:02

Rene Olsen, som i januar blev fyret som landstræner, er tilbage igen som landstræner.

Det meddeler KAK, Grønlands fodboldforbund, der også erkender, at det var en fejl at fyre træneren. Det skabte nemlig en masse reaktioner efter fyringen.

Det skriver formand i KAK, Benjamin Kielsen i en pressemeddelelse:

LÆS OGSÅ Futsalspillere efter trænerfyring: Det er skudt forbi af KAK

- I januar meddelte vi fra KAK, at vi stoppede samarbejdet med landstræneren. Derefter kom der forskellige reaktioner, og KAK’s bestyrelse revurderede derfor deres beslutning. Bestyrelsen blev enige om, at mødes igen med Rene Olsen med henblik på at få ham tilbage.

Den genansatte landstræner, Rene Olsen er glad for at være tilbage, siger han i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad for at være tilbage som landstræner og glæder mig rigtig meget til arbejdet med fornyet energi sammen med spillerne og forbundet.

Spillere vrede over fyring

Da Rene Olsen blev fyret i januar som landstræner, var det ifølge KAK på grund af manglende resultater. Det skete kort efter futsal-landsholdets deltagelse i Nordic Cup.

Anfører i landsholdet var derefter ude og kritisere KAK’s beslutning.

Landsholdet var med andre ord lodret uenige med KAK’s trænerfyring og mente, at Rene Olsen har trænerkvaliteter, der er svære at erstatte.

LÆS OGSÅ Nuuks fodboldklubber om landstrænerfyring: Han bør ansættes igen

- Jeg har svært ved at se andre hjemlige trænere, der kan overgå Rene Olsens kvaliteter som træner, sagde anfører Lars-Erik Reimer.

Benjamin Kielsen anfægtede ikke Rene Olsens trænerkvaliteter, men holdte ellers fast ved at der skulle findes en ny landstræner.

- Vi mener grundlæggende, at det er farligt at basere udvikling af futsal på en træner. Vi har mere interesse i, at vi skaber flere dygtige trænere. Jeg er sikker på at vi finder en ny dygtig landstræner, sagde Benjamin Kielsen i januar.

Men nu er Rene Olsen altså tilbage som landstræner.