Jess Svane vil have boliglejepriserne sænket

Naalakkersuisut skal i samarbejde med kommunerne sætte priserne ned på lejeboliger, hvis vi skal nedbringe eller helt undgå at sætte folk på gaden i fremtiden. Det mener Inatsisartut-medlem Jess Svane (Siumut).
Jess Svane
Skrevet af Apollo Jeremiassen
05. februar 2015 16:06

Han kræver, at Naalakkersuisut sammen med kommunerne hurtigst muligt må finde en løsning på, hvor høj lejeboligpriser og varmepriser skal være, fordi mange lejere ikke tjener nok til de alt for høje priser.

- Skal vi sætte boliglejeprisen ned? Efter min mening, ja. Ved at sætte lejeprisen ned vil beboerne kunne betale i forhold til  det, de tjener, og så vil der komme flere penge i boligselskaberne pengepung, som i sidste ende også kan vedligeholde lejeboligerne, udtaler Siumut-politikeren.

Læs også 89 lejemål i Narsaq kan regne at blive smidt ud i 2015

Naalakkersuisut og kommunerne må dele deres erfaringer

Jess Svane kræver, at Naalakkersuisut sammen med kommunerne finder en løsning, så boliglejere i fremtiden betaler leje i forhold til det, de tjener.

- Selvstyret og kommunerne må sætte sig sammen og snakke om deres erfaringer. Kun på den måde kan man komme dårlige betalere til livs, siger Jess Svane og foreslår, at Naalakkersuisut kigger nærmere på, om lovgivningen er tilpasset lejernes indtægter.

Læs også Boligselskabet A/S INI: Politi plejer at hjælpe

- Selvstyret giver tilskud til lejeboligpriser, fordi boligpriserne er alt for høje og mange ikke har råd til at betale, fordi deres indtægter ikke er høje nok. Derfor er det på sin plads at gennemgå lovgivningen for at undgå, at alt for mange misligeholder deres lejekontrakt, siger medlem af Inatsisartut, Jess Savne, Siumut.

I 2015 kan omkring 400 lejere i hele Grønland forvente at blive sat i gaden, fordi de skylder boligselskaberne penge.