Boligselskabet A/S INI: Politi plejer at hjælpe

Hvor mange lejere er sat på gaden i Grønland i 2014? Og hvor mange regner Naalakkersuisut med, at der i 2015 bliver sat ud af deres hjem?
Skrevet af Apollo Jeremiassen
04. februar 2015 06:14

Det spørgsmål  har medlem af Inatsisartut, Anthon Frederiksen, Parti Naleraq søgt svar på.

Og svaret er ikke positivt. Naalakkersuisoq for Boliger, Knud Kristiansen, Atassut, fortæller at beboerne i omkring 400 lejemål kan forvente at blive sat ud i kulden i løbet af i år.

Ud af de cirka 400 lejemål, som kan risikere at blive sat i gaden, er hele 89 af dem i Narsaq. En by som i dag har omkring 1.500 indbyggere. Senere i år får byen traditionen tro, besøg af et ekstra polititilhold, og det plejer at hjælpe.

 

Polititilhold hjælper

I hvert fald maner Boligselskabet A/S INI nu til besindighed og fortæller til KNR, at deres erfaring viser, at når politiet kommer til familier, som allerede har restance, betaler de fleste får at undgå at blive sat i kulden.

- I 2013 var der hele 162 lejere i Narsaq, som fik besøg af politiet for at meddele, at de var i restance og dermed skal ud af deres lejemål. Efterfølgende betalte alle 162 familier, for at undgå at blive sat ud i kulden, fortæller kommunikationschef i boligselskabet A/S INI, Else Løvstrøm til KNR.

LÆS OGSÅ 89 lejemål i Narsaq kan regne at blive smidt ud i 2015

- Men året efter, altså i 2014 var der 67 lejemål som fik besøg af politiet. 55 familier betalte regningen, mens 12 familier blev sat i kulden dette år, fortæller Else Løvstrøm.

Hun slår også fast, at hun bestemt ikke regner med, at alle 400 lejemål bliver sat ud i kulden i år.

- Vores erfaring viser, at når politiet dukker op til familierne for at fortælle, at de risikerer at blive sat i gaden, så betaler næsten alle med det samme, fortæller Else Løvstrøm.