Jess G. Berthelsen: Der er stadig sager at kæmpe for

Der er forår i luften, det er 1. maj - og det betyder, at den mangeårige formand for SIK, Jess G. Berthelsen, endnu engang har holdt tale til arbejdernes kampdag. For selvom han i år har været formand for fagforeningen i 25 år, ser han endnu ikke grund til at hvile på laurbærrene. Der er stadig sager at kæmpe for, mener formanden.
01. maj 2015 17:00

- Tingene ændrer sig hele tiden fra år til år. Lige nu er det aktuelt med hensyn til for eksempelvis TELE's liberalisering, som vi fra SIK ikke synes skal realiseres. Fordi det ville ramme meget skævt i forhold til resten af Grønland, fordi vores medlemmer kommer til at betale en meget høj pris langs kysten, såfremt TELE bliver liberaliseret, siger Jess G. Berthelsen til KNR.

Læs også Teleanalytiker kalder liberalisering for ’tosset’

Der er valg til SIK's hovedbestyrelse hvert fjerde år ved fagforeningens generalforsamling, og siden 1990 har Jess G. Berthelsen siddet på formandsposten.

Det er altså genvalg på genvalg, der har gjort, at han i år kan fejre 25 års jubilæum på posten som formand i  Grønlands største fagforbund.

Og i den tid er meget opnået, mener han.

 

Klar til flere år som formand

- Vi har opnået meget i de 25 år. Men en af de ting, som jeg synes er vigtigst, det er en pensionskasse, det er socialfonden, og det er sproget, grønlandsk, som er det, der er retsgivende i overenskomstforhandlingerne, hvor vi nu i dag forhandler med vores eget sprog. Og SIK's ungdom er en af de ting, som vi også har startet, som også er meget vigtig. Så selvom vi har opnået mange ting, er det noget af det, som skiller sig ud, fortæller Jess G. Berthelsen.

Men selvom han allerede har opnået meget, er han endnu ikke klar til at forlade posten. Derfor stiller han op til genvalg ved næste generalforsamling i SIK.

-  Jeg føler stadigvæk, at jeg er fysisk og psykisk stærk. Og så længe jeg har visioner, så længe jeg har glæde i arbejdslysten, så mener jeg, at der stadigvæk er mange ting, som vi skal opnå i SIK. Men som sagt, er det jo ikke mig, der bestemmer, siger Jess G. Berthelsen.