Jackie har samlet 736.500 kroner ind til julehjælp

Der var enorm opbakning fra både virksomheder og private, da Jackie Lyng besluttede at samle ind til trængende familier i Nuuk.
Jackie Lyng (tv) står bag indsamlingen, der er endt på 736.500 kroner. En stor del af pengene kommer fra Brugseni. Foto © : Brugseni
Skrevet af Thor Bill
14. december 2023 11:55

Der banker et vaskeægte julehjerte i brystet på Jackie Lyng.

Sammen med en lang række virksomheder og private har han sikret, at flere hundrede enlige og børnefamilier i Nuuk får en lidt bedre jul end ellers.

Jackie Lyng, der er direktør i Vandrehuset.com og Nuuk City Invest Aps, står nemlig bag initiativet til en juleindsamling til trængende i byen. For der er mange, der har brug for en økonomisk håndsrækning, mener han.

- Det er ret tydeligt, at det ikke går så godt økonomisk i vores samfund desværre. Og det er tydeligt, at dem, som ikke tjener ret meget, er virkelig mærket af inflationen. Madvarer og fragtpriser er steget, og det går generelt ikke specielt godt, siger han. 

Derfor gik han i gang med at kontakte virksomheder og private for at lave sponsoraftaler og samle penge ind. Og opbakningen var enorm. På få uger havde en lang række store og små virksomheder budt ind med støtte, og beløbet var vokset til i alt 736.500 kroner.

- Jeg er vildt imponeret over, at erhvervslivet og også mange private har været med til at sponsorere så meget. Og især Brugseni, der er oppe og give hele 200.000 kroner. Det er virkelig at vise samfundssind, og det har vi brug for, når tiderne er, som de er.


Glad og trist på samme tid

Jackie Lyng fortæller, at der er indkommet 400 ansøgninger til julehjælpen. Og langt de fleste modtagere er enlige kvinder med børn.

- De bliver hovedsageligt fordelt til enlige mødre under uddannelse. Og det er primært børnene, jeg tænker på. Det er vigtigt, at de kan få noget god julemad, og at der også er til en gave, siger han.

En stor del af ansøgningerne dækker nemlig over triste historier, som har gjort stort indtryk på Jackie Lyng.

- Lige så glad, jeg har været over den enorme tilslutning fra firmaer og private, lige så trist er jeg over, hvor mange der faktisk har brug for hjælp. Og jeg er også ret berørt af alle de her historier, jeg har fået.

Og Jackie Lyng er også overbevist om at behovet for hjælp ikke forsvinder de kommende år. Derfor vil han også udvide indsamlingskonceptet fremover.

- Jeg har besluttet mig for at lave en fond, der skal hjælpe hjemløse og folk med lavindkomst op til jul, for det har altid været den hårdeste tid for mange mennesker.