Isbjørn blev skudt med poterne i hundefoderet

Bjørnen havde løftet låget til hundefoderkassen af. Selv om der blev råbt og skreget af den, var den ret ligeglad, siger jagtbetjenten.
Det hele endte med, at den ene af fangerne skød isbjørnen på tæt hold. Foto © : Åge Pike
18. november 2020 10:19

Først begyndte hundene at gø. Kort efter så flere personer bevægelser uden for vinduerne.

Og klokken cirka 21.45 i går aftes blev jagtbetjent Erling Madsen så ringet op med beskeden om, at en isbjørn luntede rundt i mørket mellem husene i Ittoqqortoormiit.

- En af fangerne havde set den og var gået ud med sin riffel og over til naboen. Men i mellemtiden havde den gemt sig i mørket, fortæller Erling Madsen til KNR.

Opkaldet fra fangerne fik ham i første omgang til at skynde sig rundt i byen i bil for at varsle beboerne om faren. Trods mørket var flere mennesker nemlig på vejene. 

LÆS OGSÅ Frivillig isbjørnepatrulje i Ittoqqortoormiit: Lad os skyde dem i byer

Imens bad han de to fangere om at finde isbjørnen.

- Den var ret ligeglad, selv om der var mennesker omkring den, fortæller jagtbetjenten til KNR.

Løftede låg til hundefoderkasse

På Facebook er videoen herunder uploadet. To fangere finder bjørnen, og den befandt sig lige præcis, hvor den formentlig ønskede det: Med hele forkroppen langt nede i en hundefoderkasse.

- Den var kommet frem mellem husene og havde løftet låget til hundefoderkassen af. Selv om der blev råbt og skreget af den, var den ret ligeglad, siger Erling Madsen.

 

Åge Pike - isbjørn skudt

Video: Åge Pike

 

Det endte med, at den ene af fangerne skød isbjørnen på tæt hold.

Ifølge jagtbetjenten er det en hanbjørn, som han vurderer til at være tre-fire år gammel og 2,15 meter lang.

Kød til de ældre i byen

Hans teori er, at det formentlig er den samme isbjørn, som flere fangere har observeret et stykke fra byen de seneste to-tre dage. Her har fangere forsøgt at skræmme den væk med varselskud.

Erling Madsen  har været jagtbetjent i Ittoqqortoormiit i 10 år. Alene i sommer har han været udkaldt til 22 episoder for at skræmme en isbjørn væk.

LÆS OGSÅ Qeqertarsuatsiaat: Isbjørnene er dræbt

Departementet nåede ikke at give tilladelse til at aflive isbjørnen. Det er dog nu orienteret om aflivningen.

Kødet fra isbjørnen vil blive fordelt rundt til ældre og plejekrævende i Ittoqqortoormiit, mens jagerne også får deres andel, oplyser jagtbetjenten.