Inuit Ataqatigiit: På tide med et valg

Formand for Inuit Ataqatigiit kræver klare linjer og en troværdig ledelse af landet, og mener derfor at tiden er inde til et valg.
Inuit Ataqatigiit siulittaasuat, Sara Olsvig, qinerseqqusivoq. Foto © : Simon Uldum
Skrevet af Simon Uldum -
27. september 2014 15:24

Formand for Inuit Ataqatigiit, Sara Olsvig, skriver i en pressemeddelelse, at partiet på ingen måde acceptere det magtmisbrug formanden for Naalakkersuisut har udvist i omgangen med samfundets midler, og bider særligt mærke i, at der er tale om en række forhold over flere år, og ikke kun et enkeltstående tilfælde.

LÆS OGSÅ Aleqa har misbrugt landskassen

- Inuit Ataqatigiit slår fast, at uagtet om det handler om den nuværende eller tidligere formænd for Naalakkersuisut - så har partiet har den samme holdning:

- Landskassen skal, uanset hvem og hvad det drejer sig om, ikke anvendes til afholdelse af udgifter til private rejser, private sammenkomster, privat forbrug af minibar mm. Det er uacceptabelt, mener Sara Olsvig.

- Vi noterer os desuden, at formanden for Naalakkersuisut lader hånt om Inatsisartuts Revisionsudvalg og mener at sagen er uden betydning. Vi bliver nødt til at understrege alvoren i, at et enigt Revisionsudvalg har valgt at forfølge sagen og offentliggøre den.

LÆS OGSÅ På brandslukning i koalitionen

Inuit Ataqatigiit kræver klare linjer og en troværdig ledelse af landet. Det har det siddende Naalakkersuisut på baggrund af denne sag demonstreret, at de umuligt kan levere, mener partiet.

- Vi kan ikke acceptere, at vores land og borgere konstant udsættes for sager der skader landets økonomi og ry.

 

- Inuit Ataqatigiit mener, at tiden må være inde til at befolkningen spørges, om vi kan leve med det nuværende styre. Det er på tide med et valg, slutter formand for Inuit Ataqatigiit Sara Olsvig.

 


OVERBLIK OVER ALEQA HAMMOND-SAGEN
LÆS OGSÅ Kristian Jeremiassen forudser mistillid mod Aleqa Hammond

LÆS OGSÅ Inuit Ataqatigiit: På tide med et valg

LÆS OGSÅ Kuupik erkender gæld for nytårstur

LÆS OGSÅ På brandslukning i koalitionen

LÆS OGSÅ Hammond: Det er rejsebureauets fejl

LÆS OGSÅ Aleqa har misbrugt landskassen