Hammond: Det er rejsebureauets fejl

Naalakkersuisutformanden afviser, at hun skulle have misbrugt repræsentationsmidler fra landskassen. Hun siger til KNR, at et rejsebureau har haft en del af ansvaret for regningen på over 100.000 kroner.
Aleqa Hammond

 

Aleqa Hammond afviser, at hun skulle have misbrugt repræsentationsmidler og blandt andet købt flybilletter, hotelophold og privatfest for sin familie for i alt 106.363 kroner. Efter et hektisk hovedbestyrelsesmøde i Siumut, fortæller Aleqa Hammond sin del af historien. 

- Der er tale om en misforståelse. Jeg har afregnet pengene, så alt er som det skal være nu, siger hun til Radioavisen.

To bestillinger - samme regning

Ifølge formanden har hun holdt "rene linjer" overfor embedsværket. Hun har i forbindelse med flere rejser sagt, at hun vil have bestilt flybilletter og ophold til sin familie, men at dette skulle afregnes separat.

 

- Jeg aftalte fra starten med mine embedsmænd, at de skulle booke rejserne for min familie på de samme datoer, som jeg skulle rejse. Men da jeg fik regningen fra rejsebureauet kunne jeg se, at det hele stod på den samme regning, påstår Hammond.

Læs også Aleqa har misbrugt landskassen

 

Der er tale om rigtig mange penge. Hvordan kan de havne som en udgift til landskassen?

 

- Jeg har også en rigtig stor familie. Men der tale om en stor misforståelse fra rejsebureauet, fortæller Aleqa Hammond.

 

106.363 kroner i alt havde Naalakkersuisutformanden brugt på rejser, hotelophold inklusive minibar og også en privat familiefest afholdt i selvstyrets lokaler. Disse figurerer i dag på embedsmændenes papirer over, hvorledes landskassens penge er blevet brugt. Aleqa Hammond forholder sig således kun til oplysningerne om de købte flybilletter.

 

Hvordan vil du overbevise befolkningen om, at du ikke har taget af landskassen, nu hvor dette er blevet offentligt?

 

- Jeg har ikke gjort noget som helst forkert. Der er tale om en forkert regning, og det så jeg med det samme. Derfor sendte jeg regningen tilbage til rejsebureauet, bedyrer Hammond.

 

Retur på afbetaling
Hun forklarer, at der har været en meget lang behandlingstid mellem hende og rejsebureauet. Koalitionslederen siger, at hun i dag har fået hold på situationen og tilbagebetalingen af de i alt 106.363 kroner.

 

Tilbagebetalingerne bekræftes af et brev fra Inatsisartuts revisionsudvalg. Ifølge radioavisens oplysninger har tilbagebetalingerne lydt på rater af 5.000 kroner.

 

Inatsisartuts revisionsudvalg nævner i sit brev, at forrige landsleder Kuupik V. Kleist også skulle have et økonomisk mellemværende på 25.034 kroner.

 

Naalakkersuisutformanden og partiformanden siger til KNR, at hun er glad for, at revisionsudvalget også vil få undersøgt håndteringen af repræsentationsmidler igennem flere år også forrige Naalakkersuisut.

 

- Jeg synes, at revisionsudvalget har gjort et godt og grundigt arbejde, som jeg støtter dem i.