Kuupik erkender gæld for nytårstur

"Min fejl skyldes ikke noget administrativt. Den eneste fejl, der ligger, er min egen," siger Kuupik V. Kleist efter offentlig kritik fra Inatsisartuts revisionsudvalg.

I revisionsudvalgets offentlige udtalelse i går kom det også frem, at det ikke kun er Aleqa Hammond, der har ladet landskassen lægge ud for en mængde privatudgifter. 

Også Kuupik V. Kleist, tidligere naalakkersuisutformand, har i lang tid været i dialog med Inatsisartuts revision om private rejseudgifter. 

LÆS OGSÅ Aleqa har misbrugt landskassen

Han har i øjeblikket en gæld til landskassen på 25.000 kroner for en familierejse til Dronningens nytårskur.

 

- Jeg har ingen kommentarer til Aleqa Hammond udtalelser om min person. Det vil jeg undlade at kommentere, starter Kuupik V. Kleist med at sige.

 

Han erkender sin gæld til landskassen på 25.000 kroner. 

- Den eneste fejl, der ligger, det er jo min egen fejl, i og med at jeg har et mellemværende med selvstyret. Der er ikke begået fejl i administrationen, siger Kleist til KNR.

LÆS OGSÅ På brandslukning i koalitionen

 

Her henviser den tidligere naalakkersuisutformand utvivlsomt til Aleqa Hammonds forklaring af, at hendes private forbrug på 106.363 kroner kan tilskrives en fejl hos selvstyrets rejsebureau.

 

Kleist mener ikke, at "hans gæld på 25.000 kroner  kan retfærdiggøre, hvad andre har gjort eller ikke gjort," siger han til KNR.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt